Közélet

2017.06.28. 13:47

Milliárdokat költenek vezetékfejlesztésre

Drón és hőkamera is segíti az energiaszolgáltatók munkáját: az E.ON kaposvári üzemének területén – mely lefedi megyénket – az idén közel 2,4 milliárd forintot költenek az áram-, illetve a gázhálózat fejlesztésére, karbantartására. Biztonság, innováció, s az új energiaigények teljesítése: a társaság jelentős korszerűsítési programot folytat térségünkben.

Harsányi Miklós

Somogyban 4244 kilométer hosszúságú áram-, illetve 3108 kilométernyi gázhálózat vezeték üzemeltetéséről gondoskodnak a szakemberek, melyből Kaposváron 618, illetve 307 kilométer található. Gelencsér Lajos, az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója szerdai sajtótájékoztatóján rámutatott: egy-egy munkának lehetnek árnyoldalai, amelyek kisebb fennakadást okozhatnak a közlekedésben, ám Kaposvárral folyamatosan kapcsolatban állnak, s a fejlesztések kivitelezésekor rugalmasan igyekeznek alkalmazkodni a helyi igényeihez. A 2017-es beruházásokról szólva kiemelte: mindegyik a hosszú távú biztonságos szolgáltatás-ellátást szolgálják.



Nagy Zsolt, az E.ON áramhálózati üzemvezetője a közel 1,5 milliárd forintos áramszolgáltatási fejlesztések kapcsán kifejtette: a Toldi-, a Kinizsi lakótelepen kívül az észak-nyugati városrészben több helyen modernizálják a transzformátor állomásokat, közel 30 millió forintba kerül a Csiky Gergely Színházat ellátó kábelhálózat korszerűsítése, továbbá a keleti ipari parknál található vezeték-rendszer karbantartásáról is gondoskodnak.

Szita Károly: zöld és környezettudatos város építünk

– Kiváló partneri kapcsolat van az E.ON és Kaposvár között – hangsúlyozta Szita Károly polgármester. Rámutatott: a megyeszékhely a lehető legnagyobb energia-függetlenséget kívánja elérni, zöld és környezettudatos város épül. A Németh István Programban 171 milliárd forintnyi beruházás valósul meg, s ennek során szükség van arra, hogy a közműszolgáltatókkal jó szakmai együttműködés legyen. Mely a hosszú távra szóló fejlesztéseknél – napelempark – is döntő.

Berta Márton, az E.ON gázhálózati üzemvezetője a földgáz-beruházások kapcsán közölte: Kaposváron 35 elzáró szerelvény rekonstrukcióján kívül Siófokon 45 millió forintért újulnak meg a vezetékek, s megyénkben 16 helyszínen modernizálják a nyomásszabályozó-állomásokat.

Berta Márton, az E.ON gázhálózati üzemvezetője a földgáz-beruházások kapcsán közölte: Kaposváron 35 elzáró szerelvény rekonstrukcióján kívül Siófokon 45 millió forintért újulnak meg a vezetékek, s megyénkben 16 helyszínen modernizálják a nyomásszabályozó-állomásokat. Hálózatfejlesztések a megyében -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!