Közélet

2017.06.28. 18:56

Védik a Kis-Balatont, megelőzik a belvizet

Jelentős vízszabályozási védmű alapkövét rakták le Főnyed határában szerdán. A 2,2 milliárdos beruházással a Kis-Balaton vízvédelmét is ellátják.

M.K.

Neszményi Zsolt kormánymegbízott beszédében rámutatott védmű fontosságára. – Ezzel a környező három-négy falu lakosságának belvíz elleni védelme is megvalósul a természetvédelem mellett – hangsúlyozta Neszményi Zsolt. – Így nagyobb biztonságban érezhetik magukat az itt élők, a gazdálkodók is.


Láng István az Országos Vízügyi Igazgatóság műszaki igazgatóságának főigazgató helyettese azt emelte ki, hogy ezzel a 2,2 milliárdos beruházással a Kis-Balaton vízvédelmét is ellátják. Az alapkőletételen részt vett Neszményi Zsolt és Láng István mellett Biró Norbert a megyei közgyűlés elnöke, Gaál Róbert, a Nyugat-Magyarországi Vízügyi Igazgatóság igazgatója és Kovács Tamás a kivitelező, Szabadics KFT igazgatója is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!