Közélet

2009.01.12. 07:36

MÁV - Sztrájk nélkül is elégtelen a szolgáltatás

A hétfői vasúti rohamtól tartanak a jákóiak. Indokolt az izgalom. A MÁV a napokban csupán két személykocsit indított el a dél-somogyi vonalon, ezért a kevésbé szerencsések lemaradtak a reggeli járatról.

Harsányi Miklós

Diákok és ingázó munkások nélkül robogott el a szerelvény. A hoppon maradt fiatalok közül egyesek autóval jutottak el Kaposmérőbe vagy Kaposvárra, a többiek órákat vártak a későbbi járatra.
Hideglelése van a jákói utasoknak – több helybeli szerint a vérforraló vasúti kaland és a fagyos váróterem próbára teszi a legtürelmesebb emberek idegeit is.
[caption id="" align="aligncenter" width="600"] A vonatra sem fértek fel, de a váróterem is fűtetlen maradt
[/caption]

Vasút: elnézést a kényelmetlenségért!

Nem érkezett utaspanasz, azonban a kényelmetlenség miatt utasaink szíves elnézését kérjük –munkatársunkkal Balogh-Fazekas Anita, a MÁV Start Zrt. szóvivője.

A Nagykanizsa–Dombóvár viszonylatban a Gyékényes és Kaposvár között közlekedő személyszállító vonat esetében jelentkezett múlt hétfőn a probléma – tájékoztatott a szakember. Elismerte: a vonaton kevés volt a férőhely az utasok számára. Kitért rá: a MÁV Start folyamatosan figyelemmel kíséri a vasúti forgalmat. A problémát jelezték is a munkatársak, így másnaptól az említett vonat plusz két kocsival közlekedik.

A 2008–2009. évi menetrend ugyan tavaly december 14-én lépett érvénybe, azonban a vasúti sztrájk és az ünnepi menetrend miatt csak január elejétől járhattak e szerint a vonatok – számolt be. Közölte: a zrt. folyamatosan nyomon követi az utasforgalmat, a személyszállító vasúttársaság munkatársai ezen a vonalon január 9–15-ig utasszámlálást tartanak.– Látszott, hogy aznap túlzsúfolt vonat érkezett a faluba – magyarázta Nagy Roland, aki a kaposvári építőipari szakközépiskolában tanul. – Furcsa volt, hogy csak két vasúti kocsit láttunk a mozdony mögött. Testvéremmel a városba szerettünk volna utazni, de nem fértünk fel a járatra.

A vasút aligha lopta be magát a helybeliek szívébe, jegyezte meg a múlt hétfői eset kapcsán Kovács János polgármester. Hidegzuhanyként érte a tanulókat és az ingázókat, hogy a vonat nélkülük robogott el a községből. Lemaradtak, a kemény mínuszok idején várakoztatták meg őket. Legalább 15-en járták meg.

– Hihetetlen, de hétfőn Jákóban nem fértek fel a vonatra az iskolások. Nem tudom eldönteni, hogy sírjak vagy nevessek – adtak ki dühét olvasónk, aki lapunk SMS-rovatában fejtette ki véleményét.
A testvérpár másik tagja, Adrián a kaposvári közgazdasági szakközépben tanul. Másokhoz hasonlóan a fiatalember is órákkal később ért a városba. – Sokat vonatozunk, ám ilyen esetre nem emlékszem – mondta a fiú. – Azért mégiscsak történt valami. Azóta a vasutasok több kocsit kapcsolnak a mozdony után.

Murányi Sándor álmában se gondolta volna, hogy ilyen megalázó perceket élhetnek át a vidéki bejárók. A jákói férfi azt mondta: a MÁV-vezetői sokkal jobban összehangolhatnák a szerelvények közlekedését, mint ahogy eddig tették. A vidékiek hiába kérik torkuk szakadtából, hogy legyen kultúráltabb a vasúti közlekedés, kevés a remény a változásra.
– Fiatalok, idősek veszik igénybe a MÁV szolgáltatásait – folytatta a polgármester. – A város és a falu között a vasút a fő kapocs. Sokan és sokat vonatoznak, de ha a múltkori eset előfordul, lehet, hogy jó páran buszra ülnek inkább. Jó lenne, ha ritmust váltana az államvasút és jobban törődne az utasok kényelmével.

A Nagykanizsa–Dombóvár viszonylatban a Gyékényes és Kaposvár között közlekedő személyszállító vonat esetében jelentkezett múlt hétfőn a probléma – tájékoztatott a szakember. Elismerte: a vonaton kevés volt a férőhely az utasok számára. Kitért rá: a MÁV Start folyamatosan figyelemmel kíséri a vasúti forgalmat. A problémát jelezték is a munkatársak, így másnaptól az említett vonat plusz két kocsival közlekedik.

A 2008–2009. évi menetrend ugyan tavaly december 14-én lépett érvénybe, azonban a vasúti sztrájk és az ünnepi menetrend miatt csak január elejétől járhattak e szerint a vonatok – számolt be. Közölte: a zrt. folyamatosan nyomon követi az utasforgalmat, a személyszállító vasúttársaság munkatársai ezen a vonalon január 9–15-ig utasszámlálást tartanak. A vonatra sem fértek fel, de a váróterem is fűtetlen maradt -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!