Hírek

2005.12.29. 00:00

Megkapja a pénzt a pókeres

Huszonkilencezer dollárt, azaz több mint hatmillió forintot nyert egy magyar játékos a múlt héten egy internetes pókerversenyen. A Sportingbet 121 ezer dolláros nyereményalapjából 58 ezret (12,1 millió forintot) aznap magyarok vittek el.

Tóth M.

A játék nem, ám a nyeremények és a tétek átutalása ellentétes a 2005. november 1-től hatályos, a szerencsejáték szervezéséről szóló törvénnyel. Csak az a cég szervezhet szerencsejátékot, amely rendelkezik a Szerencsejáték Felügyelet engedélyével. A Sportingbet egy külföldi székhelyű vállalkozás, melynek szervere sem Magyarországon található. Ezért a törvény gyakorlati alkalmazása számos problémába ütközik. A szerencsejáték-törvény hatálya ugyanis Magyarország területére korlátozódik, így kizárólag a hazánkban bejegyzett társaságokkal szemben van módja a hatóságoknak fellépni – tájékoztatta lapunkat a Pénzügyminisztérium sajtóosztálya. Szerintük a fogadási összeg utalásával a bankok már részt vesznek a szerencsejátékban. Pedig a pénzügyi szervezetek és a hírközlési szolgáltatók nem működhetnek közre az engedély nélküli játékban.

A Szerencsejáték Felügyelet részéről Oravecz László főosztályvezető is ugyanerről tájékoztatta lapunkat. Mint elmondta, a tétek átutalása a szerencsejáték szervezőjéhez az engedély nélküli szerencsejátékban való részvételt segíti elő. A felügyelet felvette az érintett hatóságokkal a kapcsolatot a törvény előírásainak érvényesítése érdekében. A bankok egy lista alapján tudnák azt, hogy mely számlaszámokra nem utalhatnak pénzt. A Szerencsejáték Felügyelet azonban jogszabályi felhatalmazás hiányában csak olyan listát tud összeállítani, amely az engedéllyel rendelkező cégeket tartalmazza. Így a bankok nem tudják, melyek azok a számlaszámok, amelyekre nem utalhatnak és amelyekről nem fogadhatnak pénzt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!