Vármegyei időjárás

2024.03.28. 08:00

Kissé visszaesik a hőmérséklet

Vármegyénkben visszaesik a hőmérséklet és eső is várható.

Sonline.hu

Illusztráció

Fotó: Getty Images

Csütörtökön erős, olykor viharos délnyugati szél fúj majd. Változékony, változóan felhős-napos idő várható. Az éjszakai csapadék már kora délelőtt elhagyja az országot kelet felé, mögötte átmenetileg kisüt a nap. Ezt követően az újbóli felhősödésekből szórványosan alakulhatnak ki kisebb záporok. Zivatar sincs kizárva. Egy napra kissé visszaesik a hőmérséklet. Este, éjjel egy gyors mozgású hidegfront érkezik északnyugatira forduló erős, viharos széllel. A front mentén sokfelé kell számítani hevesebb záporokra, néhol zivatarokra is. A front reggelre már el is hagyja az országot.
A jellemző hőmérséklet átlaga:
csütörtök reggel 7,
csütörtök délután 15,
péntek reggel 3 fok körül alakul. 

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet.

A legvalószínűbb folytatás:

  • Nagypéntekre előreláthatólag visszatér a D-i áramlás. Melegfront érkezik DNY-ira forduló megélénkülő, nyugaton viharossá fokozódó széllel. Napos és mérsékelten felhős időszakok, valamint területek váltakozása mellett jelentősen melegszik a levegő. Csapadék nem valószínű.
  • A húsvéti hétvégére várhatóan marad a melegfronti helyzet, az élénk, főként északnyugaton erős D-i széllel. Az évszakos átlaghoz képest jóval enyhébb, kellemes, országszerte 20 fok feletti hőmérsékletű időjárás kialakulása körvonalazódik. A szombat látszik zavartalanabbul naposnak, míg vasárnap változó vastagságú, zömében áttetsző magas szintű felhőzet szűrheti, zavarhatja a napsütést. Csapadék nem valószínű.
  • Húsvét hétfőn, délelőtt még változóan felhős, szűrt napsütéses, enyhe idő látszik valószínűbbnek élénk, erős DDNY-i széllel, de délután, este egy hidegfront érkezése körvonalazódik ÉNY-ira forduló széllel és záporok, zivatarok kialakulásával.

forrás: eumet.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!