Vármegyei időjárás

2024.05.08. 07:53

Esős idővel kezdjük a napot

Erősen felhős időre számíthatunk többfelé esővel, záporral. Néhol zivatar is kialakulhat. Az északkeletire forduló szél többfelé lesz élénk. 16-21 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

Sonline.hu

Fotó: Shutterstock

Somogy vármegye térségében szerdán a térségben maradó hidegfront okozhat sokfelé erősen felhős, főként nyugaton szeles, változékony időjárást. Reggel még borongós idő a valószínűbb szórványos, délen kiadósabb, északon gyengébb esőkkel, záporokkal. Délelőtt gomolyosabbá, szakadozottabbá válhat a felhőzet, itt-ott a nap is előbújhat és várhatóan megritkulnak a záporok, de egy-egy kis körzetet érintő, dörgéssel, villámlással kísért zivatargóc kipattanhat a déli országrészben. Délután változó erősségű gomolyfelhőzet mellett bujkáló napsütésben is bízhatunk, de szórványosan újabb záporok, zivatargócok kialakulásával is számolni kell.
Mérsékelt, időről-időre élénkebb ÉÉNY-i légmozgás mellett tovább csökken a hőmérséklet. A tartósabb esővel érintett helyeken lesz, ahol 15 fok körül marad a maximum hőmérséklet.
Éjjel várhatóan észak felől lecsökken a felhőzet, hajnalban már csak a déli országrész fölött valószínű több felhő.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szerda reggel 16,
szerda délután 21,
csütörtök reggel 11 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Csütörtökön már országszerte napsütésesre forduló időben bízhatunk. Élénk, mérsékelt ÉÉK-i szél fúj. Záporeső legfeljebb elvétve, elsősorban a déli, délkeleti határmegyékben fordulhat elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!