Vármegyénk időjárása

2024.05.05. 08:00

Fülledt melegre számíthatunk

Vasárnap alapvetően napos, gomolyfelhős, kissé fülledt, meleg idő várható vármegyénkben.

Sonline.hu

Fotóillusztráció

Fotó: Shutterstock

Csak elvétve látszik esély záporra, esetleg zivatarra. Mérsékelt délies irányú légmozgás lesz jellemző. Éjszaka csak elvétve lehet egy-egy rövid zápor. Változóan felhős idő ígérkezik.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
vasárnap reggel 11,
vasárnap délután 23,
hétfő reggel 10 fok körül alakul.

Fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek. A szervezet számára ez a stresszmentes időszak lehetőséget kínál a regenerációra és a feltöltődésre. (met.hu)

A legvalószínűbb folytatás:

  • Hétfőn nagyrészt napos időre számíthatunk, de északon, északkeleten helyenként a délutáni órákban kialakulhatnak helyi záporok, zivatarok. Élénk, nyugaton időnként erős DNY-i szél fúj.
  • Keddre virradóan hidegfront érkezése körvonalazódik. Napközben nyugatról kelet felé haladva megnövekszik a felhőzet, és szórványosan kisebb esőre, záporokra, néhol egy-egy zivatarra lehet számítani. Mérsékelt, helyenként élénk szél fúj.
  • Szerdán és csütörtökön a térségben maradó hidegfront okozhat többfelé szeles, változékony, ismétlődő esőkkel, záporokkal tarkított időjárást. Országszerte visszaesik a hőmérséklet.
    forrás: eumet.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!