nem kérdeztek

2017.11.15. 09:57

Ököljog – rokonokkal mentek a pénzt behajtani

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a három férfival szemben, akik a vagyoni követelésüknek erőszakkal szereztek érvényt. Úgy gondolták, az ököljog mindent felülír...

Sonline

A három vádlott a rokonokkal kiegészülve ment el a sértett nagybajomi lakására azért, hogy elvegyék tőle az egyik férfi élettársának munkabérét, melyet – mivel egy helyen dolgoztak – a sértett vett át. A másik vádlott szerint a sértett tartozott neki az albérleti díjjal. Eleve úgy érkeztek a helyszínre, hogy erőszakkal szerzik meg a pénzt, ezért azonnal rárontottak a sértettre, majd kivonszolták a lakás előterébe. Ketten lefogták, a harmadik férfi pedig szétszakította a farmerdzsekijét és elvett tőle 37 ezer forintot.

Az esetnek szemtanúja volt a sértett testvére is, akit az egyik vádlott megfenyegetett, hogy ne értesítse a rendőrséget. A vádlottakat a Kaposvári Rendőrkapitányság röviddel a bűncselekmények elkövetése után elfogta és őrizetbe vette. Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben – akik közül ketten már többször voltak büntetve – börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a Kaposvári Járásbíróságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában