vádemelés

2017.12.07. 11:56

Szándékosan ütötte el a férfit az idős sofőr

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntettével és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja azt az idős férfit, aki gépkocsijával el akarta ütni az út szélén kocogó férfit.

Sonline

A 63 éves vádlott az idén év elején egy februári napon Siófokon autózott, amikor meglátta az úttest szélén futó sértettet. Az idős férfi ekkor különösebb indok nélkül úgy döntött, nem kerüli ki a sértettet, hanem a 30-35 km/h sebességgel haladó gépkocsiját szándékosan a sértett felé irányítja. Le akarta szorítani az úttestről.

A férfi nem tudott időben kitérni az autó elől, ezért a jármű oldala a bal térdét súrolta, emiatt könnyű sérülést szenvedett. Ezután az idős vádlott elhagyta a helyszínt anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a másik férfi segítségre szorul-e. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben és azt, hogy a bíróság tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában