aljasság a köbön

2020.06.22. 10:13

Italra valóért verte és terrorizálta az idős német nőt

Rablás és más más bűncselekmény miatt emelt vádat a Fonyódi Járási Ügyészség egy 63 éves férfi ellen, aki bántalmazta élettársát, egy idős német nőt.

K.G.

Germany, Hessen, Frankfurt, Drunk man lying on sofa with empty beer bottles

Fotó: Frank Muckenheim

Hiába hoztak távoltartási végzést ellene, visszament a sértett otthonába, ahol veréssel fenyegetve vette el a pénzét.

Az alkoholfüggő vádlott 17 éve létesített élettársi kapcsolatot a 84 éves német állampolgárságú sértettel, amely 2019-ben megszakadt a vádlott fokozódó italozása és agresszív viselkedése miatt. A veszekedések rendszeresek voltak köztük, ennek ellenére a vádlott nem költözött el az idős asszony otthonából, hanem segített a ház körül. Jövedelme nem volt, a megélhetését a sértett nyugdíjából biztosította.

2020 elején az ittas férfi rátámadt az éppen tévét néző nőre, a borát keresve. Ököllel homlokon ütötte, az asszony a bal csuklójára esett, ami eltörött. Emiatt rendelte el a távoltartását a bíróság, de a vádlott ezt megszegve pár nap múlva beállított, hogy szeszes italra pénzt szerezzen. Az idős asszonyt a fenyegetések hatására 18 ezer forintot adott át. A letartóztatásban lévő férfi ellen az ügyészség 8 évi fegyházbüntetést és 8 évi közügyektől eltiltást indítványozott, amennyiben beismeri tettét a bírósági előkészítő ülésen.

 

Képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában