Online csalás

2024.04.23. 11:45

Pénzmosás miatt fogták el a fonyódi nőt átverő zimbabwei férfit

A somogyi nyomozók pénzmosás miatt vettek őrizetbe egy zimbabwei férfit a Mátrix Projekt keretében.

Kovács Gábor László

A nyomozás tavaly nyáron indult egy fonyódi nő feljelentése alapján, akitől az ismeretlen elkövető, miután bizalmába férkőzött „mindössze” annyit kért, hogy vegyen át a nevében egy csomagot. A küldemény csaknem két hónapon át került egyik nem létező hatóságtól a másikig, a gördülékeny ügyintézésnek pedig minden állomáson borsos ára volt. Az áldozat a feljelentés előtt közel egy tucat utalást indított különböző számlaszámokra, összesen 14 millió forint értékben. 

A fonyódi rendőrök a kibernyomozókkal együttműködve elemezték a pénz útját, így jutottak el egy Debrecenben élő zimbabwei állampolgárhoz, akit a somogyi bevetési egység tagjai fogtak el.  A 22 éves férfit előállították a fonyódi rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók jelentős értékre elkövetett pénzmosás gyanújával hallgatták ki. A gyanúsított tagadta, hogy tudomása lett volna a pénzek bűnös eredetéről, de jutalék ellenében készséggel továbbutalta azokat.

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában