Gonosz

2024.05.06. 09:15

Bosszúból gyújtotta fel a melléképületet az albérlő

Közveszélyokozással vádol az ügyészség egy a negyvenes éveiben járó férfit, aki a főbérlőjével elmérgesedett viszonya miatt felgyújtotta az általa korábban bérelt ingatlant.

Kovács Gábor László

A büntetett előéletű, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló férfi 2022 júliusáig albérlőként lakott a sértett Marcali környéki házában, azonban a bérleti viszonnyal összefüggő viták miatt a kapcsolatuk megromlott, és a sértett felszólította a férfit, hogy költözzön ki a házból. A felszólításnak a vádlott ugyan eleget tett, de már a kiköltözéskor megfenyegette a sértett családját azzal, hogy rájuk gyújtja a házat. 2022 júliusának végén be is váltotta a fenyegetését, ekkor ugyanis a délutáni órákban bement az ingatlanra, ahol egy öngyújtóval meggyújtotta a lakóházzal egybeépített terménytárolóban lévő szénát. és amikor látta, hogy a széna nyílt lánggal égni kezd, elment. A tűz átterjedt a melléképület födémjére, majd a tetőszerkezeten keresztül haladt a ház utcafronti része felé haladt. A tüzet végül a sértett szomszéd udvarban tartózkodó gyerekei vették észre, ezért a szülők még időben bejelentést tettek a segélyhívón. A lángokat a marcali és nagykanizsai tűzoltók oltották el, és egy PB gázpalackot is kimentettek a lángoló épületből. A férfi több, mint fél millió forint kárt okozott, és fennállt a veszélye annak, hogy egy kétmillió forint értékű gépkocsi is elég. Néhány nappal az eset után a sértettet és feleségét megfenyegette, hogy égni fognak, mint a fáklya, ezért zaklatás miatt is felelnie kell. Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt, valamint azt kérték, hogy egy korábbi felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is rendelje el a bíróság. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában