Perceken múlt, hogy életben maradt a motoros

2024.05.08. 19:57

Hősies rendőri beavatkozás Siófokon: vérengzés a reggeli csúcsban

Egy váratlan baleset zavarta meg a reggeli nyugalmat Siófokon, ahol három bátor rendőrtiszt, saját testi épségüket kockáztatva, mentették meg egy súlyosan sérült motoros életét.

Hajdú Marianna

Siófoki rendőrök mentették meg az életét egy motorosnak, a kapitányság épülete mellett lévő kereszteződésben történt baleset helyszínén

Forrás: Somogy megyei rendőrség

Kozma Marcell rendőr-törzsőrmester és Domoszlai Martin rendőrőrmester számára a reggeli órák nem a megszokott rutin szerint indultak a Siófoki Rendőrkapitányság udvarán – olvashatjuk a Somogy vármegyei rendőrség közösségi oldalán.
A rendőrök a siófoki rendőrkapitányság udvarán állva meghallották a közeli baleset csattanását, azonnal tudták, hogy cselekedniük kell. A rendőrség épülete melletti kereszteződésben történt egy szörnyű baleset, amely a rendőrök gyors és hatékony intézkedésének köszönhetően ezalkalommal is életet mentett.
A balesetet követően gyorsan a helyszínre érkeztek, ahol egy súlyosan sérült motoros feküdt a földön, vérző lábbal. Zergi András rendőr-törzsőrmester, aki nemrég fejezte be a Police Medic képzést, a kollégái által alkalmazott nyomókötés helyett egy tourniquet-tel segítette a vérzés csillapítását. Az ő gyors beavatkozásuknak köszönhetően a motoros életét sikerült stabilizálni, amíg a mentőszolgálat a helyszínre nem érkezett. A súlyosan sérült férfiért mentőhelikopter érkezett és kórházba szállították. 
Ez a reggel biztosan nem egy rutinnapként vonult be a siófoki rendőrök naplójába, hanem mint olyan, ahol valódi hősök születtek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában