Helyi közélet

2018.03.02. 11:05

Letették a kéthelyi bölcsőde alapkövét

Letették a kéthelyi bölcsőde alapkövét, hamarosan új szolgáltatással állnak a szülők rendelkezésére a településen.

K. G.

Molnár Balázs polgármester a megnyitón elmondta: mérföldkő ez Kéthely életében, hiszen az iskola és az óvoda mellett a bölcsőde még hiányzott. A statisztikai adatok bizonyítják a létjogosultságát: jelenleg tíz kismama él a településen, és a három év alatti kisgyermekek száma 42. A bölcsőde épületének kialakítására TOP-os pályazati forrásból 110 millió forintot nyertek.

Egycsoportos bölcsőde lesz Kéthelyen, az óvodával összekötve: a két épületet egy folyosó választja majd el. A pályázati forrásból az óvoda épületének belső korszerűsítése is megvalósulhat. A tervek szerint az őszre elkészülhet a beruházás.

Molnár Balázs polgármester hangsúlyozta: Kéthely nem elöregedő település, náluk van jövője a fiatal generációknak. Az óvodai csoportok is maximális kihasználtsággal működnek. A 2300 lakosú nagyközségben 74 óvodás és 176 általános iskolás gyermek él.

Kéthely azon somogyi települések közé tartozik, akik rendkívül intenzíven pályáztak a TOP-os forrásokra, jó ötleteket fogalmaztak meg és ezeket jól készítették elő, ezért sokat nyertek – mondta köszöntőjében Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője az alapkőletételen.

Móring József Attila hozzátette: a bölcsődei fejlesztés azt üzeni, hogy Kéthelyen töretlenül hisznek a jövőben, hiszen mindezt a gyermekekért teszik. A beruházással nemcsak a település megtartó ereje, hanem a vonzereje is nőhet, fiatalok letelepedését várják ettől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában