tervek

2018.05.07. 17:30

Újranyitná a boltot Drávagárdony új polgármestere

Berta Sándor korábban a képviselő-testület tagja volt, független jelöltként indult az időközi polgármester-választáson. Az időközi választásra azért volt szükség Drávagárdonyban, mert Kovács István, a település korábbi független polgármestere az idén januárban elhunyt.

Gyeszát Zsolt

Berta Sándor nyerte az időközi polgármester-választást vasárnap Drávagárdonyban. Kálmán László, a Darányi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője kérdésünkre elmondta: a mintegy 150 lelkes településen 117 választópolgár szerepelt a választói névjegyzékben. Összesen hetvenkilencen éltek szavazati jogukkal, ebből három voks érvénytelen volt. Berta Sándor 64, Nagy János Roland pedig 12 voksot kapott.

Berta Sándor korábban a képviselő-testület tagja volt, független jelöltként indult az időközi választáson. – Hálás vagyok a település bizalmáért, azon fogok dolgozni, hogy tovább fejlődhessen a falu – mondta lapunknak Berta Sándor. – Egy ideje már nincs bolt a településen, így szeretném majd visszaállítani azt, úgy gondolom, hogy ez fontos lenne a helyieknek is. Korábban az önkormányzat megvásárolta a bolt épületét és a felújítását is megkezdte, új tető és új ablakok vannak már rajta. Persze, jön mozgóárus is a településre, de ennek ellenére is szükség lenne egy állandó boltra, ahol a választék is nagyobb.

Berta Sándor hozzátette: a zsáktelepülés útjának felújítása is hasonlóképpen fontos feladat lenne. Erre majd pályázati lehetőséget keresnek. Ugyanakkor abban is bíznak, hogy lehetőségük lesz a templom tataroztatására is.

Az időközi választás győztese a turizmusban is lát némi lehetőséget a Drávához közel fekvő településen. Magánvállalkozók foglalkoznak turizmussal a faluban, jelenleg is készül egy szállás, mely gyermekcsoportokat fogadna a későbbiekben. Berta Sándor szerint azon is elgondolkoznak majd a jövőben, hogy az önkormányzat milyen módon tudna bekapcsolódni a turizmusba, segítve ezzel a helyi vállalkozókat is.

Időközi választásra azért volt szükség Drávagárdonyban, mert Kovács István, a település korábbi független polgármestere az idén januárban elhunyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában