Helyi közélet

2023.09.01. 19:32

Szita Károly: Összehangolható a Zselic védelme és a gyorsforgalmi út bővítése

Fotó: Kovács Attila

Személyes garanciát vállalok arra, hogy a 67-es út tovább építése Szigetvár irányába nem teheti tönkre a csodálatos zselici tájat – mondta Szita Károly a Rádió Most péntek reggeli interjújában.

Kaposvár polgármestere annak kapcsán beszélt erről, hogy a Kaposvári Beszélgetések töröcskei fórumán egy városlakó aggodalmát fejezte ki az útépítés kapcsán.

– Az út a Zselic mellett halad el, de meggyőződésem, hogy a Zselic értékeinek védelme és nyugalmának biztosítása összehangolható az út további építésével – fogalmazott a településvezető, aki azt is elmondta, hogy hamarosan teljesen befejeződik az M7-es autópályától kiinduló szakasz Kaposvárig történő kétszer kétsávosítása.

– Az úttal együtt megérkezett az ipari érdeklődés is városunkba, amely magasabb munkabéreket és több munkahelyet ígér. Itt azonban nem állhatunk meg, azért kell tovább folytatnunk a bővítést Szigetvár felé, mert ez adja meg a lehetőséget arra, hogy az M7-es autópályától az országhatárig gyorsforgalmi autóúton közlekedhessünk, ami logisztikai szempontból nagyon fontos. 

forrás:kaposvarmost.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában