BAHART

2023.10.06. 14:09

Matrózként is bizonyíthatnak a hajózási technikusok a képzés alatt

Újra indul a balatoni hajózási technikus képzés, a diákok október 16-ig jelentkezhetnek.

Harsányi Miklós

Az oktatás először 2018-ban indult a Siófoki Szakképzési Centrumban (SSZC). Érettségi vizsga, egészségügyi alkalmasság és úszástudás – a leendő technikusoknak ezeket a feltételeket biztosan teljesíteniük kell a felvételihez, majd egy évig tart az intenzív felnőttoktatás. A képzőiskola a Siófoki Szakképzési Centrum Baross Gábor technikum és szakképző iskola, a szakmai tantárgyak oktatása és a gyakorlat a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) telephelyén zajlik majd. Horváth Péter, a szakképzési centrum főigazgatója hangsúlyozta: a hajózási technikus képzés évek óta népszerű. A helyieken és környékbelieken kívül egri, debreceni, és balatonfüredi fiatalok is érdeklődtek iránta. 

Szakmai vizsgát jövő októberben tesznek a tanulók

 – tájékoztatott Dimb Kata, a Bahart Zrt. marketingvezetője.  

Az ágazati alapoktatás, ami gépészeti és villamossági ismereteket tartalmaz, az iskola oktatótermében zajlik. 

Hajógéptan, vonalismeret, hajóépítés, illetve szerkezettan, jog és biztonságtechnika, hajóüzemi rendszerek és matróz alapismeretek: többek közt ezt tanulják a hallgatók. A végzett technikusok többsége a balatoni flotta kötelékét erősíti, s gépkezelővé válnak, ami a további előmenetel alapja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában