Összefogás

2023.10.11. 09:46

Pályázhatnak a szervezetek az üzletlánc segítségéért

Koszorus Rita

Elindult a Tesco Ön választ, mi segítünk akciójának újabb kampánya. A 14. fordulóra már jelentkezhetnek a civil szervezetek. A korábbi akciókban országosan 1900 helyi projektet 29 milliónál is több vásárlói voks alapján 490 millió forinttal támogatott az áruházlánc. Legutóbb augusztusban zárult egy forduló, amelyben Somogyba 2,3 millió forint támogatás jutott, amelyből mások mellett a kőröshegyi A Tiszta Erdőkért Közhasznú Egyesület is kapott. A szervezet rendszeresen részt vesz a Tesco programján, amellyel a folyamatosan meghirdetett erdőtakarítási akciókat tudják finanszírozni. 

– Folyamatosan tisztítjuk a környékbeli erdőket, eddig nem jutottunk négy falunál messzebb – mondta Szi­lágyi Péter, az egyesület elnöke. – Szántódpusztán, a római út mellől évente kétszer hét teherautónyi szemetet vitetünk el. Sokszor iskolások és dél-balatoni intézmények is segítenek. 

Legutóbb a Sefag Zrt. kérésére egy 10 hektáros területet tisztítottak meg a civilek Szántódpusztán az odahordott szeméttől. – 15 konténert szedtünk tele és teljesen megtisztítottuk a területet – tette hozzá az egyesület elnöke. A legutóbb elnyert tescós támogatásból újra Szántódpusztán fognak takarítani, de weblapfejlesztésre is jut belőle. 

Az aktuális fordulóban november 3-ig lehet benyújtani a jelentkezést a program weboldalán. A beérkezett pályázatokat ezúttal is az Effekteam Egyesület független szakértői bírálják el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában