Hulladék

2023.12.02. 11:25

Kezdetét vette a nagy ünnep előtti átalakulás

A tavalyi év sikerén felbuzdulva – amikor a közigazgatási szerv/hatóság kategóriában III. helyezést ért el – idén is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez a kormányhivatal.

Sonline.hu

Míg 2022-ben a textil volt a fókuszban, addig idén a csomagolóanyagok újrahasznosítása volt a feladat. 
November utolsó hete az Európai Hulladékcsökkentési Hét. A fenntartható jövő érdekében a kezdeményezésben részt vevő országok lelkes önkéntesei a saját ötleteikkel hívják fel a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, a hulladék keletkezésének megelőzésére, az anyagok újrahasznosításának fontosságára. Az idei téma a csomagolóanyagok újrahasznosítása volt, melyhez a Somogy Vármegyei Kormányhivatal központi épületében a munkavállalók között csomagolóanyag gyűjtést szerveztek. A munkatársak leadhatták a feleslegesség vált tojástartókat, egyéb papír- és műanyag csomagolóanyagokat, melyekből a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola negyedik évfolyamos diákjai az ünnepekre hangolódva karácsonyfát, illetve díszeket készítettek. 
A projektbe nemcsak az általános iskolás gyerekeket igyekezett bevonni a hivatal, hanem a középiskolásokat is. A projekthét keretében több kilencedik évfolyamos osztály előadáson vett részt, melyeken a hivatal szakemberei a csomagolóanyagokról és azok további hasznosításáról beszéltek a fiataloknak. A kormánytisztviselőkön túl egy kaposvári székhelyű, hulladékhasznosítással foglalkozó cég képviselője egy előadáson és kisfilmen keresztül mutatta meg a vállalat jó gyakorlatait, valamint újrahasznosítási módszereit. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában