Pénz7 előadás

2024.03.11. 17:36

Az üzleti életben is magasra kell tenni a lécet és megpróbálni átugrani

Balogh Levente üzletember, az egyik kereskedelmi csatornán futó műsor „cápája” volt a vendége a Siófoki Szakképzési Centrum (SSZC) Mathiász János Technikum és Gimnázium Pénz7 elnevezésű hétfői eseményének, melynek a helyi művelődési ház nagyterme adott helyet.

Marosi Gábor

Balogh Levente üzletember volt a vendége a balatonboglári Siófoki Szakképzési Centrum (SSZC) Mathiász János Technikum és Gimnázium Pénz7 keretein belül.

Fotó: Lang Róbert

Az ország egyik leggazdagabb embere saját vállalkozásáról beszélt a diákoknak, valamint arról, hogyan lehetnek sikeresek az életben. 

A természetes ásványvíz az utolsó olyan csomagolt élelmiszer, ami ősi formájában, adalékanyag, színezék és mindenféle hozzáadott anyag nélkül jut vissza az ember szervezetébe. 

– idézte édesapja mondását Balogh Levente a középiskolásoknak. Az üzletembertől azt is megtudhatták a résztvevők, hogy az ásványvíz forgalmazásra sokkal szigorúbb szabályok vonatkoznak, mint a gyógyszerre.

Lapunk kérdésre Balogh Levente elmondta, nyolcvan évig biztosan nem kell tartanunk, attól, hogy elfogy a hazai vízkészlet. 

 Az európai ásványvízszövetségnek az előírása, hogy a világba ne vigyük összevissza a vizet

 – emelte ki. Van egy íratlan szabály, hogy a forrástól számított 500 kilométeres sugarú körnél messzebb nem vihetjük a vizet.

 A természeti kincsnek a fogyasztása, annak a populációnak a létjogosultsága, aki fölötte él. Ezáltal nem fosztjuk ki a készletet.

 Nekünk egyébként szerencsénk van és könnyen beszélünk, mert itt nálunk Közép-Európában a világ legjobb vizei vannak 

– tette hozzá Balogh Levente.

Az üzletember azt a fontos tanácsot is megosztotta a diákokkal, hogy ha majd vállalkozni szeretnének, akkor semmiképpen ne hitelből tegyék, hanem tőkéből. 

-Ahhoz, hogy vállalkozni tudjatok tőkét kell összeraknotok

 – hangsúlyozta. Az üzletember hozzátette, hitelesnek kell lenni ahhoz, hogy valaki hosszú éveken keresztül sikeresen vállalkozzon. – Ezt úgy szoktam jellemezni, hogy azért születnek világcsúcsok az atlétikában, a magasugrásban, mert mindig magasra rakják a lécet és lehet, hogy soha nem ugorják át, de törekednek arra, hogy sikerüljön – fogalmazott. – Azonban mindig van olyan ember, aki átugorja a lécet. Ugyanilyen a vállalkozás is. Aki a hivatása tudatában van és hisz magában, annak magasra kell tennie a lécet – emelte ki Balogh Levente.

Az üzletember érdeklődésünkre elmondta, kötelességének érzi, hogy a fiatalokkal megossza gondolatait és jó tanácsokkal lássa el őket azért is, mert amit elért, azt Magyarországon, a magyar fogyasztók segítségével sikerült. 

Balog Krisztián a SSZC Mathiász János Technikum és Gimnázium igazgatója portálunknak elmondta,  ahhoz képest, hogy Pénz7 előadáson vettek részt a diákok, nagyon kevés szó esett a pénzről. – Ennek azért örülök, mert az legyen a diákok elsődleges célja, hogy teremtsenek értéket, valósítsák meg önmagunkat és az majd magával hozza a pénzügyi sikereket is – emelte ki az igazgató. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában