Megszületett az ítélet

2024.03.28. 15:51

Megépülhet a modern kikötő Balatonföldváron

Jogerős ítéletet hozott a Pécsi Törvényszék az épülő balatonföldvári kikötővel kapcsolatban szerdán.

Sonline.hu

Balatonföldvár kikötő. Illusztráció!

Fotó: BAHART

A testület elutasította a Mosolygó Balatonföldvárért Egyesület keresetét. A döntés szerint a strand területén semmiféle olyan építkezés nem történik, mely jogszabályba ütközne – állapította meg ugyanaz a bíróság, mely az ügyben korábban már kétszer is döntést hozott. 
– A kikötői beruházás minden törvényi előírásnak megfelel és a Helyi Építési Szabályzat rendelkezéseivel is összhangban van. Az ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye. A civilek harmadszor próbálták bíróságon megakadályozni a kikötői beruházást. A pereken kívül, médiában megjelenő csúsztatásokkal valótlan állításokkal, politikai akciókkal keltették rossz hírét városunknak – olvasható Balatonföldvár önkormányzatának szerdán, az ítélettel kapcsolatban kiadott közleményében. 
Holovits Huba polgármester szerint Balatonföldvár és az itt élő emberek megérdemelték ezt az ítéletet, hiszen a város nyertese lehet a beruházásnak. Mint mondta: a készülő kikötő turisztikai attrakciót teremt, munkahelyeket hoz létre, valamint adóbevételt generál. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában