Sok minden került a csomagokba

2024.03.28. 17:29

Megterítették adományokkal az ünnepi asztalt - fotók, videó

Húsvéti ételosztást szervezett a Balatonszemesi Adománybank.

Koszorus Rita

Fotó: Németh Levente

Hetven élelmiszercsomagot készítettek, amelyek mintegy harminc családnak jelentettek óriási segítséget a közelgő ünnepen.
– Nagyon jól sikerült a karácsonyi ételosztásunk és ezért döntöttünk úgy, hogy ismét megszervezzük – mondta Kiss Gabriella szervező. Hozzátette: a drága élelmiszerek miatt sokan vannak, akiknek nehézséget okoz az ünnepi menü beszerzése, ezért döntöttek úgy, hogy húsvéti jellegű adományokkal segítenek a rászorulóknak.

Fotó: Németh Levente

– A balatonszemesi közösségi kemencénél láttunk neki a tarja sütésének, amelyből hetven szelet hús lett. Ebben nagy segítséget nyújtottak a balatonőszödi asszonyok, akik már jártasak a konyhaművészetben, hiszen főzőversenyek rendszeres résztvevői – tette hozzá Kiss Gabriella. De sütöttek langallót és érkezett felajánlásból házi savanyúság, palacsinta és nagy mennyiségű konzerv is. Főtt tojást is tettek a csomagokba, de volt olyan nagylelkű támogató aki édességet és játékot is hozott, gondolva a kisgyermekekre. 

A nagy részt magánszemélyektől származó adományokat az önkéntesek hét településen osztották szét egyedül élő időseknek, rászoruló családoknak, ezzel is könnyebbé téve az ünnepi készülődésüket. – Az különösen nagy öröm, hogy a balatonőszödi és a balatonszemesi önkormányzatok segítsége mellett nagyon sok magánszemély is tett felajánlást – emelte ki Kiss Gabriella. S noha a Balatonnál kevesebb a rászoruló, a háttértelepüléseken így is jól jött a segítség, hiszen ünnepi ételt tudnak az asztalra varázsolni húsvétkor. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában