Megváltó ereje

2024.04.26. 10:37

A hívő ember célja, hogy a menny felé haladjon

A kereszt megváltó erejéről, az isteni szeretetről tett bizonyságot Szegvári Józsefné, református diakónus a szociális központban tartott istentiszteleten.

Gamos Adrienne

Kiemelten foglalkozott Jézus földi életének záróeseményével, a mennybemenetellel. Áldozócsütörtökön megáldja tanítványait, és eltávolodik tőlük, de velük van a világ végezetéig. Beszélt az ajándékozó Istenről, aki karácsonykor a legnagyobb ajándékot, egyszülött fiát adta, húsvétkor a feltámadás örömét, pünkösdkor pedig a Szentlelket adja. Bizonyságtételében hangsúlyozta, hogy a mi igazi otthonunk a menny, itt a földön csak átutazóban vagyunk. Van, aki a vagyonát tekinti értéknek, vannak, akik hírnévre, elismerésre vágynak. A hívő ember legfőbb céljának azonban azt tartja, hogy a menny felé haladjon. 
– Ébredjen szent vágyakozás és törekvés a menny felé, Krisztushoz – buzdította az egybegyűlt időseket. Az ünnepi alkalmon imádságot mondott Katócz Sára barcsi református lelkész, az énekeket Somogyi Lászlóné kísérte hangszeren. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában