Avató

2024.04.18. 16:32

Bölcsődével tartanák helyben a gyerekeket

Már több mint két hónapja működik a bölcsőde Mezőcsokonyán, hivatalosan azonban csütörtökön adták át az épületet.

Marosi Gábor

Fotó: TIBOR KOVACS

A több mint 184 millió forintos állami és uniós támogatásból felhúzott két csoportszobás intézménybe 28 gyereknek tudnak helyet biztosítani. Ballér Péter a település polgármestere lapunknak elmondta, nagy szükségük volt a bölcsődére, mert az óvodában korábban egy minibölcsőde működött, ahol csak hét gyerek fért el.

– Szeretnénk ha a családok nem a városba vinnék el gyermekeiket, hanem itt hagynák helyben – emelte ki Ballér Péter. – Ezzel a beruházással teljessé vált az intézményrendszer a faluban. Az óvoda és az iskola mellett önálló bölcsődénk is van most már. Szerencsére nagy az érdeklődés a szolgáltatás iránt. Egy csoport már megtelt, de vannak még üres helyek. Bárki számára nyitottak vagyunk, így a környék településeiről is fogadunk fiatalokat. Jelenleg is van kettő somogysárdi gyerek a bölcsődében – tette hozzá a polgármester. Az átadón Móring József Attila országgyűlési képviselő, Biró Norbert a somogyi közgyűlés elnöke és Neszményi Zsolt somogyi főispán is részt vett. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában