Gölle

2024.04.18. 10:41

Elszármazott gyógyszerész nyit a faluban fiókpatikát

Kovács Gábor László

Belterületi útszakaszok felújítása és a temető korszerűsítésének következő üteme indulhat hamarosan Göllén a Magyar Falu Program elnyert forrásainak köszönhetően – jelentette be Witzmann Mihály, Siófok és térsége országgyűlési képviselője, aki a fejlesztési lehetőségekről tárgyalt a település vezetésével, és egyúttal megtekintette a faluban jelenleg zajló felújításokat Novák Márk polgármesterrel közösen. 

A megbeszélésen az is elhangzott: az önkormányzat új alapokra helyezte a közétkeztetést, az épületet kiadták egy üzemeltetőnek, jelenleg több mint 700 emberre főznek a régi óvoda konyháján. A környező településekre is jut az itt készített ételből Attalától Mosdósig, illetve a göllei iskolások-óvodások, rászoruló idősek is innen kapnak ebédet. 
2015 óta nem volt gyógyszertára Göllének, most hosszas tárgyalás után sikerült megegyezniük egy a faluból elszármazott gyógyszerésszel, így május 6-tól kezdődően heti négy alkalommal megnyitja kapuit a patika. 

Az új gyógyszertárnak, valamint az ide költöző postának a Civil Ház önkormányzati épülete ad otthont majd. Az országgyűlési képviselő és a polgármester a bejárás alatt Inámpusztára is ellátogattak, ahol a külterületi útfelújítás terveiről egyeztettek. 

Hosszú évtizedek után gazdára talált ugyanis az inámpusztai kastély, amelyet egy siófoki család vásárolt meg. Jelenleg újítják fel kitartó munkával.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában