Mathias Corvinus Collegium

2024.04.17. 15:01

Nagyszerű lehetőséget kínál az MCC a kaposvári fiatal tehetségeknek

Élmény, közösség és hasznos tudás – mindezzel már azok az általános iskola felső tagozatos kaposvári diákok is gazdagodhatnak, akik felvételt nyernek a Mathias Corvinus Collegium (MCC) kaposvári képzési központjának Fiatal Tehetség Programjába. A FIT az egyedülálló MCC-s életút első lépcsőfoka. Kárpát-medence-szerte, huszonhét helyszínen, köztük Kaposváron is várják a most negyedikes diákok jelentkezését június 30-ig. 

Fotó: MCC

MCC Kaposvár életút első lépcsőfoka 

Megannyi kaland, kihívás és közösségi élmény várja a diákokat, a többi között megismerkedhetnek a robotika rejtelmeivel, elsajátíthatnak pénzügyi és egészségügyi ismereteket is.  

Fotó: MCC


FIT Program az MCC képzésrendszerének legfiatalabbakat megszólító eleme, amely már korai életszakaszban segíti a kiemelkedő képességű kaposvári gyermekek kibontakozását. A képzés ötödik osztályos kortól kínál élménypedagógiai módszertanra épülő, gyakorlatorientált tehetséggondozó képzést, ahol a felkészült és elhivatott oktatókkal, modern eszközökkel egy otthonos központban olyan légkört teremtünk, amelyben a tanulás és a fejlődés is élménnyé válhat. A FIT Program közösségi alapon építkezik, hiszünk a csapatmunka és a közösségben átélt élmények személyiségfejlesztő erejében. A képzés felkelti a gyerekekben a tudás iránti vágyat, felkészíti őket a továbbtanulásra, segíti tudatos pályaválasztásukat és az életben való érvényesülésüket. A képzés támogatja a kötődést a magyar kultúrához és szülőföldhöz

Fotó: MCC

Az MCC célja, hogy az érintett szülőkkel és pedagógusokkal együtt segítsék a tehetséges gyermekek kibontakozását, az egyéni érdeklődési területek felfedezését. Hosszabb távon pedig a tehetséges diákok érvényesülési lehetőségeinek biztosítása, a tudatos állampolgárrá válás elősegítése, a szűkebb és tágabb közösségük sorsáért felelősen gondolkodó és cselekvő értelmiségi bázis kialakítása áll a középpontban.  

Kik jelentkezhetnek 

Jelenleg 4. évfolyamos, szeptembertől 5. évfolyamba lépő diákok jelentkezését várja az MCC,  Kaposvár mellett Aradon, Beregszászon, Békéscsabán, Budapesten, Csíkszeredán, Debrecenben, Dunaszerdahelyen, Egerben, Győrben, Kecskeméten, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Miskolcon, Nagyváradon, Nyíregyházán, Pécsen, Sepsiszentgyörgyön, Szabadkán, Szatmárnémetiben, Szegeden, Szekszárdon, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen, Veszprémben és Zalaegerszegen is. 
Jelentkezni a fit.mcc.hu weboldalon lehetséges. Az érvényes jelentkezéshez szükséges az adatlap kitöltése és a szülői ajánlás feltöltése. A felvételire a következő tanév elején kerül sor. A félnapos felvételin a felvételi bizottság a diák motivációját, nyitottságát, elhivatottságát, intelligenciáját vizsgálja pszichológusok segítségével. 

Fotó: MCC

A képzés felépítése 

A program hétvégi képzési alkalmakon alapul: kéthetente szombatonként egész napos, intenzív, ugyanakkor játékokkal bővelkedő foglalkozásokban lehet része a gyermekeknek, ahol a diákok többek között megtanulnak újraéleszteni, pénzügyi ismereteket sajátíthatnak el, kipróbálhatják magukat riporterként, megismerkedhetnek a robotika tudományával, de a csillagászat rejtelmeibe is betekinthetnek. Ezenfelül a program heti egy alkalommal beszédközpontú nyelvoktatást biztosít a diákoknak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában