Fotók

2024.04.25. 17:30

Tizenötezer virág várta a kaposváriakat a színes vásáron

Virágvásárt rendeztek csütörtökön a kaposvári Rippl-Rónai Múzeum előtt.

Góz Lilla

Már a reggeli nyitást követően sokan érkeztek kosárral vagy ládával a kezükben.
– Csak ezt a margarétához hasonló virágot vásároltam, kiültetem egy nagy cserépbe, hogy el tudjon terebélyesedni – mondta Békei Szilvia, aki szerint az árak a kaposvári piacához hasonlóak.

Ihász Adrienn különleges, lila színű petúniát vásárolt.
– Nem csak szép, de illatos is, jól fog mutatni a házunk ablakpárkányaiban – árulta el a vásárló.

Fotók: Lang Róbert

Kozákné Pál Erika férjével negyvenhárom éve működteti kertészetét Kadarkúton. 
– Nagyon szeretik az emberek a virágokat, szinte mindegyik fajtát keresik, mi tavalyi áron kínálunk mindent, mert drágábban már nem vennék meg – emelte ki a kertészet tulajdonosa.  

Szalai Máté virágzó díszcserjéket termeszt tíz éve kisbajomi kertjükben.
–  Első alkalommal jöttünk a virágvásárra, hoztunk például talajtakaró rózsát, nyári orgonát, levendulát, terülő borókákat, madárbirset – sorolta a termelő, aki kertépítéssel is foglalkozik. Egy kaposújlaki kertészet harminc féle egynyári virágokat kínált a vásárlóknak. A muskátlis, petúniás kaspók is keresettek voltak. 

– Tizenhét éve foglalkozunk kertészettel és próbáltunk kedvező árakon kínálni a virágokat, a forgalomra nincs eddig panaszunk – mondta Schrakta Ferenc.  A kaposvári virágvásár délután öt órakor ért véget, a három kertészet tizenötezer virágot kínált vásárlóinak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában