Somogyvár

2024.05.07. 11:27

A mese gyógyítja a lelket séta közben

Meseterápiás ösvényt hoztak létre a Somogyvári Gyógypedagógiai Intézményben, a szenzoros parkot hétfőn délután avatták fel.

Góz Lilla

Levendula labirintus, kültéri tanterem, mesélő fa, domb­mászóka, hullámpad, lengő létra, csepphinta, vízfestőfal és még magaságyások is kerültek a csaknem fél kilométeres ösvényre, amelynek legnagyobb részét pedagógusok, asszisztensek, technikai dolgozóik a rájuk bízott sérült gyerekekkel közösen, együtt készítették el. Legfőbb támogatójuk az intézmény Empátia Alapítványa volt, de az Iskolakertekért Alapítvány egy korábbi pályázati projektjükbe is bevonta a somogyvári kertfejlesztést. 

 

Magánszemélyek, az önkormányzat és a Rotary Club Kaposvár munkával, anyagokkal segítette a kivitelezést. A munka során újrahasznosítottak leselejtezett iskolapadokat, régi táblákat, ugrószekrényt. Az ösvény nem csak az iskolában tanuló diákok számára elérhető, a park nyitott az idősek, pihenni, vágyó középkorúak, családok, gyermekek számára is. 

Az új park mindenkinek nyitott, aki pihenni szeretne Somogyváron

Óvodás, iskolás csoportok a közeljövőben irányított bejárásokon és foglalkozások alkalmával ismerkedhetnek meg a kerttel. A projektet Hódy Edit főigazgató mutatta be az érdeklődőknek hétfőn, Halbritter András, az Iskolakertekért Alapítvány munkatársa, a Széchenyi Egyetem Apáczai Csere János Karának egyetemi docense az iskolakert terápiás lehetőségeiről beszélt az ünnepi átadó előtt. 

 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában