Az egészségváros programban a Nagyatádi Kórházat segítik

2024.05.05. 02:00

Ahány szűrés, annyi guruló forint

A Richter Gedeon Nyrt. a Richter egészségváros programja keretében nyolc év után ismét a Nagyatádi Kórházat támogatja, az alapadomány 3,5 millió forint, tudtuk meg egy pénteki sajtótájékoztatón Gál-Olasz Sarolta csoportvezetőtől.

Györke József

Fotó: Györke József

– Az egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő programsorozat lehetőséget biztosít arra, hogy ingyen, előzetes időpont egyeztetése nélkül vegyenek részt a helyi lakosok egészségügyi szűréseken, tanácsadásokon május 11-én 9-től 17 óráig – hívta fel a figyelmet – közben pedig gyarapíthatják a kórháznak szánt támogatást. Aki a területre betér, máris személyenként 1500 forinttal járul hozzá a fent említett összeghez. Ha szűrésen és más programokon is részt vesz, akkor programonként és szűrésenként 500-500 forinttal növeli az összeget. 
Ormai István polgármester elmondta, hogy az önkormányzat minden, a lakosság életkörülményeinek jobbítását szolgáló eseményt támogat. Pósa István, a kórház főigazgatója a szűrővizsgálatok fontosságára hívta fel a figyelmet, s azt mondta: a befolyt összegből az eszközöket pótolják, szűréseket végeznek.
 

Szűrővizsgálatokra buzdítottak pénteken Nagyatádon
Fotó: Gy. J.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában