Munka

2024.05.10. 10:09

Aranyból versenyeznek

Koszorus Rita

Az ország minden pontjáról érkeztek hallássérült gyerekek a negyvenedik Borbély Sándor Országos Tanulmányi Versenyre, melynek a Duráczky József Óvoda, Általános Iskola adott otthont. Az Oktatási Hivatal, a Belügyminisztérium és a tankerület támogatásával megszervezett rendezvényen a gyerekek kilenc csapatban mérték össze tudásukat. 
– Tavaly Petőfi-év volt, így a lánglelkű költő élete, művei köré szerveztük a feladatokat, az idén pedig Arany János a tanulmányi verseny fő témája – mondta el kérdésünkre Gyurina Éva főigazgató. A diákoknak egymással együtt dolgozva kellett megoldaniuk a feladatokat, amelyekhez szükség volt a kreativitásukra, logikai készségeikre, de a többi között földrajz-, matematika- és irodalomtudásukra is. – Olyan készségeket is fejleszt a verseny, amely nem csak tantárgyi tudást mér, hiszen a megoldáshoz használhatnak internetes eszközöket, kutathatnak, kereshetnek válaszokat, a lényeg, hogy a feladat megoldásáig eljussanak. Az már csak tőlük függ, hogyan jutnak el idáig – jegyezte meg Gyurina Éva. 
A negyvenedik Borbély Sándor Országos Tanulmányi Verseny három napon át tart, pénteken szakmai előadásokkal zárul. Borbély Sándor erdélyi-magyar gyógypedagógus, a magyar siketnéma-oktatás jelentős alakja. A nevéhez fűződő, 1900-ban megjelent tanterve Európa-szerte ismertté tette a magyar gyógypedagógiát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában