Borbély Sándor Tanulmányi Verseny

2024.05.10. 12:00

Hallássérült gyerekek versengnek Kaposváron

Az ország minden pontjáról érkeztek hallássérült gyerekek a negyvenedik Borbély Sándor Országos Tanulmányi Versenyre, amelynek a Duráczky József Óvoda, Általános Iskola adott otthont.

Koszorus Rita

Fotó: K.R.

 Az Oktatási Hivatal, a Belügyminisztérium és Tankerület támogatásával megszervezett rendezvényen a gyerekek kilenc csapatban mérték össze tudásukat. – Tavaly Petőfi év volt, így az ő élete, művei köré szerveztük a feladatokat, idén pedig Arany János a tanulmányi verseny fő témája, mondta el kérdésünkre Gyurina Éva, főigazgató. 

Fotó: K.R.


A diákoknak egymással együtt dolgozva kellett megoldaniuk a feladatokat, amelyekhez szükség van a kreativitásukra, logikai készségeikre, de többek között földrajz, matematika és irodalom tudásukra is. – Olyan készségeket is fejleszt a verseny, amely nem csak tantárgyi tudást mér, hiszen a megoldáshoz használhatnak internetes eszközöket, kutathatnak, kereshetnek válaszokat, a lényeg, hogy a feladat megoldásáig eljussanak. 

Az már csak tőlük függ, hogyan jutnak el idáig, jegyezte meg Gyurina Éva. A negyvenedik Borbély Sándor Országos Tanulmányi Verseny három napon át tart, pénteken szakmai előadásokkal zárul. 

Fotó: K.R.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában