Fejlődés

2024.05.08. 19:41

Hibátlanul betűzték az angol szavakat a kaposvári iskolások

Angol betűzési versenyt szerveztek a kaposvári Lorántffy Zsuzsanna református iskolában szerdán.

Marosi Gábor

Az eseményen a Berzsenyi, a Honvéd, a Katolikus, a Csokonai, a Toponári és a szervező iskola 15 diákja vett részt. Szira Erika angoltanár, a verseny ötletgazdája elmondta, a negyedik, ötödik és hatodik osztályos diákok előre megkapták azt a 200, 225 és 250 szót, melyek közül véletlenszerűen tízet kellett az angol abc szerint betűzni. A zsűri a hibapontokat számította csak és az volt a legügyesebb, akinek a legkevesebb gyűlt össze.

– Nehéz versenyről van szó, de a gyerekek megállták a helyüket – emelte ki Szira Erika.  

Többen is hibátlanul szerepeltek, ezért a nullás „pontegyenlőség” miatt második, sőt harmadik fordulót is rendeztünk. Fontos ez a verseny, mert azok a diákok is jól szerepelhetnek, akik nem mernek megszólalni, nem beszélnek folyékonyan angolul. 

– mondta a verseny szervezője. Szira Erika hozzátette, minden iskolából legalább egy diák a legjobb három hely valamelyikén végzett. A városi versenyt néhány év kihagyással 2010 óta szervezik meg. Azóta 160-an vettek részt az eseményen. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában