Kitüntetés

2024.05.05. 11:09

Ismét átadták az Ifj. Matolcsy Gusztáv-díjat

Idén Kóczián Hanna Eszter kapta az ifj. Matolcsy Gusztáv-díjat és a vele járó 100 ezer forintos pénzjutalmat. Az elismerést Dér Tamás Kaposvár alpolgármestere adta át a Táncsics Mihály Gimnázium szombati ballagási ünnepségén.

Góz Lilla

Kóczián Hanna Eszter kapta az Ifj. Matolcsy Gusztáv-díjat

Fotó: Németh Levente

A díjazott fiatal lány nemcsak kiváló tanulmányi eredményével, hanem közösségépítő munkájával és sokszínű sporttevékenységével is kiérdemelte az elismerést. A Táncsics Mihály Gimnázium 12. a osztályos diák a kaposvári szinkronkorcsolya csapat oszlopos tagja volt, országos negyedik illetve ötödik helyezéssel is büszkélkedhet. Az orvosi pályára készülő Kóczián Hanna Eszter pályázatában arról írt, a Táncsics Mihály Gimnáziumban töltött évek során nemcsak tudással, hanem fontos emberi értékekkel is gazdagodott.

Fotó: Németh Levente

A díjat – amelyet a tantestület javaslatára minden évben egy kiváló végzős Táncsicsos diák vehet át a ballagáson - az idén immár 11. alkalommal ítélték oda. Az ifj. Matolcsy Gusztáv Alapítványt, az egykori kiváló Táncsicsos diák, az ELTE negyedéves joghallgatójaként 23 évesen elhunyt ifj. Matolcsy Gusztáv emlékére hozták létre. Minden évben egy olyan diák eredményeit ismerik el, aki méltó módon képviseli és megjeleníti ifj. Matolcsy Gusztáv szellemiségét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában