Aktív turizmus

2024.05.02. 19:05

Lélegzetelállító panoráma is várja a kerékpárosokat Őrtilosnál

Biciklitúrával avatták fel csütörtökön a napokban elkészült őrtilosi kerékpárutat.

Marosi Gábor

A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program több mint 780 millió forintos támogatásából valósult meg. A 16 kilométer hosszú útnak köszönhetően Őrtilosból egészen a Zala vármegyei Molnáriig lehet elkerekezni. Tóthné Iváncsics Gyöngyi, Őrtilos alpolgármestere elmondta: a fejlesztések folytatódnak. Már elkezdték kijelölni az új kerékpár­út Őrtilost Zákánnyal és a gyékényesi Kotró-tóval összekötő szakaszát is. 

– Mindenképpen a turizmus fellendülését várjuk a kerékpár­úttól – emelte ki Tóth­né Iváncsics Gyöngyi. – Már az építkezés ideje alatt sokan érdeklődtek a település iránt. Minél többeknek kell kipróbálni ezt a csodálatos kerékpárutat, mely a Mura és Dráva folyó szintjétől jóval magasabban halad, ezért fantasztikus a panoráma, rá lehet látni Horvátországra – mondta. 

Az alpolgármester arról is beszélt, hogy szeretnék erősíteni a vízi turizmust is, ezért megállapodást kötöttek a horvátokkal. A szomszédos ország egy pályázatnak köszönhetően olyan elektromos csónakot vásárolt, mellyel kerékpárokat is lehet szállítani. Ez lehetőséget ad arra, hogy egy kisebb biciklis csoport át tudjon kelni a határon, és Horvátországban is kerekezzen. Tóth­né Iváncsics Gyöngyi hozzátette: a kerékpárút-építés miatt több fát és növényt is ki kellett vágniuk, ezért megvárják, amíg a természet újraéled, utána pedig pályáznak a Magyarország legszebb kerékpárútja címre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában