Helyi közélet

2024.05.09. 19:32

Letették a böhönyei piac alapkövét

Jelenleg nincs termelői piac Böhönyén, csupán még az 1950-es évekből maradt két asztal áll az árusok rendelkezésére, amiket felállítanak a falu központjában.

Kovács Gábor László

Illusztráció!

Erre többnyire virágok és palánták kerülnek, de vannak akik a földre leterített vásznakon árusítják a használt áruikat. Ennek az áldatlan helyzetnek azonban hamarosan vége akad, mert a település a Somogy Vármegyei Önkormányzattal konzorciumban termelői piac létrehozására 119 millió forint támogatást nyert a TOP Pulsz programban. Csütörtökön tették le a beruházás alapkövét, de ezzel egy időben már megkezdődtek a munkák, az alapozásnál tartanak. Városi stílusú, modern épületkomplexumot építenek, ami Böhönye vagyonát gyarapítja, ugyanakkor klasszikus agóra jellegű térré válhat, ahol a piacra járók a falu ügyes-bajos dolgait is megbeszélhetik. Az elárusító pavilonok mellett egy emeletes épületet is kialakítanak belső eladótérrel, mosdóblokkal. A létesítmény a környező települések lakóit is bevonzza, és kapható lesz minden, ami a környékbeli kiskertekben megterem, mondta Zsoldos Márta Piroska polgármester. Böhönyén vannak méhészek és borászok, almalé gyártók, és gyümölcsöt és zöldséget termelők is. Az alapkő letételen a helyi óvodások csivitelő piaci jelenetet adtak elő, és Móring József Attila, a térség önkormányzati képviselője, és Biró Norbert, a Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke is méltatta a beruházás jelentőségét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában