Sonline.hu podcast

2024.05.06. 09:51

Zenében olvadtak a különbségek a Parno Graszt koncertjén

Fergeteges hangulatú koncertet adott a közelmúltban a Parno Graszt zenekar Kaposváron. Oláh Józseffel, a zenekar frontemberével beszélgettünk a koncert után cigányzenéről, küldetésről és új lemezről.

Koszorus Rita

Fotó: Koszorus Rita

Az első kaposvári koncertjükön mindenkit megtáncoltatott a K-Központban a Parno Graszt zenekar. A romalányok kikerázták magukat a jeles eseményre, s ahogy megszólalt a semmivel össze nem hasonlítható muzsika táncra is perdültek. 

Oláh Józseffel, a zenekar frontemberével a buli után beszélgettünk, aki elmondta: meglepte, hogy a közönség együtt énekelte az összes dalt velük. – Még azokat is tudták, amik teljesen újak. Fogalmam sincs, hogy hol hallhatták, mondta a zenész nevetve. 


A Parno Graszt küldetésének tekinti, hogy megmutassa minél több embernek, a társadalmi különbségeket a jó zene tökéletesen oldja. Ahogyan azt is, hogy a koncertjeiken senki se maradjon ülve. Ehhez nem is volt arra szükség, hogy sokat emelgessék a kaposvári szórakozóhelyen először bevezetett repoharakat a koncertezők, hiszen a hangulat bárkit magával ragadott, aki csak meghallotta a tipikus cigányzenét. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában