Intézmény

2024.05.09. 18:55

A Munkácsy-díjas festőművész nevét vette fel az óvoda és bölcsőde

Július elsejétől a most hivatalosan Kaposszerdahelyi Óvoda, Mini Bölcsőde és Konyha elnevezéssel működő létesítmény Németh József nevét viseli majd, a névadó ünnepséget szerdán tartották meg az intézményben.

Kovács Gábor László

Németh József (1928-1994) Munkácsy-díjas festőnek még a moszkvai Puskin Múzeumban is szerepel egy képe, Hódmezővásárhelyen telepedett le, és a vásárhelyi iskola egyik jeles tagja. Kaposszerdahely szülöttje, bár Szenna is magánék vallja, és nem tévedésből, mert a Berki patak választotta el a két falut, és ő a túloldalon, a Rákóczi utcai részen látta meg a napvilágot. Régen az a rész Szennához tartozott, de a mostani közigazgatási határok szerint Kaposszerdahelyen született. Lánya él és sok rokona él Szerdahelyen, ők részt vettek az ünnepségen, ahol Biró Norbert, a Somogy Vármegyei Önkormányzat elnöke, és Prépost László polgármester köszöntötte a megjelenteket. A rokonok nevében Sovány Valéria mondott emlékező beszédet. Márkus András és Barnabás csellón játszott, és Wirth Bianka énekelt, majd az óvodások műsort adtak. Az ünnepségre Slaman Gyulát, Szenna polgármesterét is meghívták.  A kaposszerdahelyi óvoda jelenleg 34 -es létszámmal működik, de a hét gyermeket fogadni képes mini bölcsőde betelt, ezért a bővítésére pályázatot nyújtottak be a vármegyei TOP Plusz kerethez, megdupláznák a bölcsődei gyermekek számát.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában