Kaposvári piac

2024.05.09. 06:49

Raktárakat is építenek majd a megújuló kaposvári piacra

A beruházásra 400 millió forintot költene el a város.

Marosi Gábor

Forrás: Szita Károly

Erről Szita Károly polgármester beszélt szerdán a piaccsarnokban szervezett sajtótájékoztatón. A város vezetője elmondta, az 1960-ban épült régi csarnoképület több mint hatvan év után újulhat meg. A tervek szerint kicserélik a nyílászárókat, hőszigetelik az épületet, raktárakat építenek és hangulatosabbá teszik a szabadtéri árusítórészt is. A polgármester hozzátette, miután elkészülnek a tervek, konzultálnak az árusokkal, hogy milyen fejlesztésre lenne még szükség, és melyek a felesleges beruházások. 

Ezután alakítják majd ki a végeleges korszerűsítési tervet, mely várhatóan idén nyáron készül el. Szita Károly arról is beszélt, az első jelentős fejlesztés 2010-ben volt a piacon, amikor megépült az új csarnoképület. Róna Ágnes a piac ügyvezetője kérdésünkre elmondta, örülnek annak, hogy a régi csarnok is megújul. A felújítást majd akkora tervezik, amikor a legkisebb mértékben zavarják a vásárlókat. 

Ez feltehetően a nyári időszakban lesz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában