Jótékonyság

2024.05.09. 11:21

Vadásztak, hogy a beteg gyerekeknek segíthessenek

Értékes orvosi eszközöket adtak át a vadászok a Siófoki Kórház gyermekosztályának.

Koszorus Rita

Az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében az idei évben már 42 helyszínen 52  millió forintot gyűjtöttek a nimródok egy-egy jó ügyre. A Kaposfüred-Deseda Vadásztársaság is rendszeresen szervez jótékonysági vadászatot, a legutóbbin több mint 1 millió forintot fizettek be a résztvevők és a támogatók. 

Forrás: Gschwindt Márk

–Somogyaszalóban a vasútállomás közelében lévő réten tartottuk a vadászatot, amelyen 24 vadásztárs vett részt, mondta Pintér György, vadásztársasági elnök. Hozzátette: a vadászaton 82 fácánkakas került terítékre, s a résztvevő vadászokon kívül más partnerek is anyagi támogatásukkal járultak hozzá a jótékonysági kezdeményezés sikeréhez. 

A Siófoki Kórház gyermekosztálya az adománynak köszönhetően egy multifunkciós spirométert, felszerelt sürgősségi táskához, két vizsgálóágyhoz és két lepedőtartó állványhoz, valamint két véroxigénszint mérőhöz juthatott. 

Forrás: Gschwindt Márk

A jótékonysági vadászatot először 2019-ben rendezték meg az ország 19 vármegyéjében, egy évvel később már nemzetközivé nőtte ki magát, hiszen Szlovákiában, Romániában és Szerbiában is meghirdették. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában