Balaton, zene, élmény

2024.05.06. 16:06

A zene hullámain szörfözhetünk a balatoni koncerteken 2024-ben

Az idei év balatoni koncertjei minden eddiginél gazdagabb kulturális és zenei kínálatot ígérnek. Világsztárok és hazai favoritok, fesztiválok újításai és a nyár legvarázslatosabb pillanatai várnak mindenkire a magyar tenger partjain.

Hajdú Marianna

Strand Fesztivál - Tankcsapda

Fotó: Varga György

Az idei nyár a Balaton partján minden korábbinál színesebb kulturális palettát kínál. A zenei kalendáriumot Gregory Porter nyitja meg Veszprémben, ahol a jazz és a soul találkozása garantált. Paloznakon a Morcheeba hipnotikus hangzása varázsolja el a közönséget, míg Tihanyban Jan Blomqvist elektronikus zenéjére táncolhatunk. Zamárdiban a Purple Disco Machine és Elderbrook elektronikus ritmusai töltik majd meg a nyarat energiával.

A hazai zenei élet színe-java is képviselteti magát a Balaton körül. Kapolcstól Balatonfüredig és Keszthelytől Siófokig olyan nevek tűnnek fel, mint Azahriah, Zorán, valamint a Bagossy Brothers Company, Majka, Dzsúdló és a Beton.Hofi. Minden zenei ízlést kielégítő választékban, a jazztől a rockon át az elektronikus zenéig minden megtalálható lesz.

A Be Massive Horizon Balatonbogláron indítja a szezont május 25-én, ahol a friss és innovatív elektronikus zenéké a főszerep. A ZamJam ingyenes fesztiválként június első hétvégéjén Zamárdiban a Hot Jazz Band és Charlie koncertjeivel, valamint számos más művészeti és gasztronómiai programmal várja a látogatókat.

A Balaton Sound Zamárdiban a nyár egyik csúcspontja, ahol olyan elektronikus zenei nagyágyúk lépnek fel, mint Adam Beyer, Juliet Fox, Paul Kalkbrenner és Alison Wonderland. A VeszprémFest színpadán a Toto, Paloma Faith, Milky Chance és José Cura mellett Gregory Porter ismét betölti a História kertet lenyűgöző hangjával.

A Művészetek Völgye Kapolcson, Vigántpetendren és Taliándörögdön a 30Y, az Elefánt, a Parno Graszt és Platon Karataev koncertjeivel, valamint számos más kulturális programmal készül. A Paloznaki Jazzpiknik-en Anastacia, The Brand New Heavies, Morcheeba, Izo FitzRoy és Tony Hadley koncertjei biztosítják a felejthetetlen éjszakákat.

Új helyszínek és programok is gazdagítják az idei kínálatot. Ilyen lesz Peter’s Terasz Balatonakarattyán és a Tábor Fesztivál Alsóörsön, ahol a Stratovarius, The Toy Dolls és a Korpiklaani mellett több tucat hazai és nemzetközi előadó lép fel, új dimenziót nyitva a balatoni nyárban.

A felsorolást olvasva kétségünk sincs arra, hogy a Balaton partjai ebben az évben is garantálják mindenki számára a tökéletes zenei élményt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában