Társulat

2024.05.02. 06:55

Van előadás, amire már most nincs jegy az Országos Színházi Találkozón

Összesen 65 társulat 107 előadása közül választotta ki a szakmai zsűri azt a 16-ot, amelyet bemutatnak az Országos Színházi Találkozón, Kaposváron. Az értékesíthető jegyek fele már elkelt, a magyarországi társulatok mellett Sepsiszentgyörgyről, Marosvásárhelyről is érkezik társulat a június 10. és 16. között megrendezett a szemlére.

Koszorus Rita

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A jegyek iránt a találkozó meghirdetése után azonnal megindult az érdeklődés, és ez azóta sem hagyott alább. 

– Van három olyan előadásunk, amelyre már nem lehet jegyet venni, vagy csak korlátozott számú lehetőség áll rendelkezésre. Egy hét alatt a jegyek fele elkelt, mondta el a Sonline.hu-nak Varga Kata, a Csiky Gergely Színház jegyirodájának vezetője. A színdarabokat a teátrum nagyszínpadán és a kamaraszínpadon mutatják be, valamint a Szivárvány kultúrpalotában. – A programot úgy alakították össze, hogy általában napi két előadás van, de van olyan nap, amikor három. Sokan vásároltak úgy jegyet, hogy egy nap több előadást megnéznek. A szervezők ügyeltek arra, hogy a nézők kényelmesen odaérjenek az egyik előadásról a másikra – tette hozzá Varga Kata. 

– Az ország minden tájáról veszik a jegyeket, Pécsről és Debrecenből is volt érdeklődés, de szerencsére, ahogyan azt már megszokhattuk, a kaposvári törzsközönség is nagyon aktív. Látszik, hogy amellett, hogy hűségesek a teátrumunkhoz, érdeklik őket a vendégtársulatok magas színházi értéket képviselő előadásai is – mondta a Csiky Gergely Színház jegyirodájának vezetője. Jelenleg elővételben online, vagy itt a jegyirodában lehet vásárolni jegyet, de ugyanúgy, mint más színházi előadásoknál, nyitva lesz a jegypénztár. 

Folyamatos az érdeklődés az Országos Színházi Találkozó iránt, a programban olyan klasszikus színdarabok is helyet kaptak, mint a Kurázsi mama és gyermekei, vagy éppen A fösvény, de a Csiky Gergely Színházban is bemutatott Sirály is műsorra kerül a szemlén. A teátrumi előadások mellett a szemle ideje alatt a színházparkban piknikhangulat lesz, hiszen minden nap az előadások előtt és ideje alatt szabadtéri programok várják a látogatókat. Az Országos Színházi Találkozó nem csak a színházi élményre áhítozó közönség számára kínál kikapcsolódást egy héten át, hanem egész Kaposvár számára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában