Úszás

2023.06.12. 11:30

Újra beúszta magát a válogatottba Győrffy Lili Anna

A szegedi Maty-éren rendezte meg a Magyar Úszó Szövetség a IX. Nyíltvízi Úszó Országos Bajnokságot, melyről a Kaposvári 1.MCM-Diamant Adorján SE kiválósága, Győrffy Lili Anna két éremmel tért haza.

Klein Péter

A kajak-kenusok után ezúttal az ország legjobb nyíltvízi úszói vették birtokba a szegedi Maty-ért, amely a IX. Nyíltvízi Úszó Országos Bajnokságnak adott otthont. A 24 klub közel száz sportolóját felvonultató seregszemlére a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola négy, míg a Kaposvári 1.MCM-Diamant Adorján SE két úszót nevezett. Közülük Győrffy Lili Anna már az első napon begyűjtött egy érmet, a juniorok 7500 méteres számában. Az Adorján SE kiválóságra remek tájékozódásának és a jó felkészülésének köszönhetően végig csatában volt a dobogóért, melynek végül a harmadik fokára állhatott fel, csupán négy másodperccel lemaradva az első helyezettől.

Az úszók nyíltvízi országos bajnoksága először tartott két napon át, ami annak volt köszönhető, hogy a szövetség az egyre komolyabb téttel bíró váltóversenyekre való felkészülés jegyében egy 1500 méteres futammal bővítette a programot. A látványos és izgalmas csatát hozó táv végén Győrffy Lili Anna ezúttal a második helyen ért célba. A remek eredmények az érmek mellett válogatottságot is jelentenek Lilinek, hiszen a dobogósok jogosultságot szereztek arra, hogy hazánkat képviseljék a szeptemberi Európa-bajnokságon. A junior korosztály legjobbjai egy hosszabb felkészülés után utaznak majd a korfui kontinensviadalra.

 

A kaposvári úszók eredményei:

5 km, női U14-U15: 10. Ötvös Korina (KASI), 13. Kovencz Odett (Adorján).

7,5 km női U16-U17: 3. Győrffy Lili Anna (Adorján), 12. Marton Kitti (KASI).

1500 m, női U14-15: 4. Király Flóra (KASI), 6. Ötvös Korina (KASI). U16-U17: 2. Győrffy Lili Anna (Adorján), 7. Marton Kitti (KASI).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában