Kézilabda

2023.11.08. 11:10

Bravúros fordítással nyertek ezüstérmet az ifik a nemzetközi Tiby-kupán

Válogatott hét keretében találkozott a serdülő, az ifjúsági és a junior fiú kézilabda-válogatott; az utóbbi kettőre felkészülési mérkőzések is vártak.

Sonline.hu

Október első felében a korosztályos leány kézilabda-válogatottak az évad első összetartásán találkoztak, két héttel később pedig a fiúszakág utánpótláscsapatain volt a sor, hogy részt vegyenek az edzőtáborban. 

Az ősszel korosztályváltás történt a fiúknál, a nyáron az U21-es vb-ezüstérmet szerző junioregyüttes tagjai elbúcsúztak az utánpótlásévektől, míg a fiatalabbak egyet ugrottak felfelé. Ennek megfelelően a serdülők (2008-2009-es születésű játékosok) az előző héten kezdték meg a válogatott szereplésüket, a fiatalok több turnusban kiválasztókon mutatták meg magukat Siófokon, ahol a stáb Szabó Levente szövetségi edző vezetésével árgus szemekkel figyelte a megmozdulásaikat. A kiválasztóra meghívást kapott öt boglári játékos, Ambrus Bence, Kádár Alex, Kovács Balázs, Lőrincz Ádám és Rácz-Kovács Keve személyében.

Az idősebbeknek már nem kellett bemutatni a válogatott közegét, rájuk felkészülési mérkőzések is vártak. Az ifjúságiak (2006-2007) a korosztálynak évente megrendezett, franciaországi Tiby-kupán vettek részt. A Gulyás István szövetségi edző vezette csapat az első mérkőzésen a későbbi győztes horvátoktól kapott ki 35–29-re, a folytatásban viszont a franciákat (29–27) és a tunéziaiakat (26–24) is két góllal verte; az utóbbiak ellen a második félidőben bemutatott fordítással. A fiatalok nagy küzdelemben így ezüstérmet szereztek a franciaországi megmérettetésen. A válogatottban két boglári, Bredák Dominik és Zakor Zalán szerepelt.

A Sótonyi László vezette junior férfiválogatott Nagykanizsán vívott két felkészülési mérkőzést a horvátokkal. A nyáron még ifjúsági korúként a világbajnokságon tizenegyedik helyen végző fiatalok immár juniorokként előbb simán (37–28), majd szorosan (31–30) verték a horvátok korosztályos legjobbjait; a csapat jövő nyáron U20-as Európa-bajnokságon szerepel majd. A Nemzeti Kézilabda Akadémiát Kathi Sándor, Kovács Tamás, Molnár Robin és Tóth Levente képviselte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában