Megye I. labdarúgás

2024.05.10. 15:15

Bajnokként kel útra Nagyatád

A Somogy vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában három mérkőzést rendeznek szombaton és ötöt vasárnap.

Fenyő Gábor

Fotó: Muzslay Péter

A Somogy vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi körében a szombati Nagybajom–Kadarkút rangadó szerepel a fókuszban.

A 28. forduló párosítása

Szombat – 17 óra:

Nagybajom–Kadarkút

A forduló rangadója: a második helyen álló Nagybajom a negyedik Kadarkútot fogadja. A házigazda Bajom legutóbbi bajnoki fellépésén alulmaradt 2–0-ra Marcaliban. Szombaton hazai pályán mindenképpen javítani szeretnének. Nagy kérdés, hogy mit szól ehhez a Kadarkút?

Balatoni Vasas–Marcali

Háromesélyesnek tűnik a mérkőzés. Bár a tabellán 18 pont választja el egymástól a két csapatot, a Balatoni Vasas képes lehet hazai pályán meglepetésre.

Barcs–Balatonlelle

Az újonc Barcs az előző  fordulóban egy tízest kapott a már bajnok Nagyatádtól, a Balatonlelle pedig hatot gurított a Tabnak. Ha a lellei alakulat oda szeretne érni a dobogó második fokára, akkor egyértelműen győzniük kell.

 

Vasárnap – 17 óra:

Tab–Toponár

Bár a Toponár legutóbb hazai pályán alulmaradt a Somogysárddal szemben, mégis ők az esélyesebbek.

Segesd–Kaposfüred

A legutóbbi hét fordulóban csak két pontot szedett össze a Kaposfüred, míg a Segesd hármat. Bármi lehet a végeredmény, képtelenség lenne előre megjósolni.

Juta–Csurgó

A Csurgó egy hete a sereghajtó Segesdet verte magabiztosan, a Juta pedig Öreglakon maradt alul. Jelen pillanatban a csurgóiak tartanak előrébb három ponttal. Jután lesz a mérkőzés, s hazai siker estén a két csapat helyet cserélne egymással a bajnoki tabellán.

Balatonkeresztúr–Nagyatád

A kérdés úgy szól, hogy a már bajnok Nagyatád mennyire erőlteti meg magát Keresztúron, s a legutóbbi Barcs elleni fieszta után mennyi gól maradt még bennünk.

Öreglak–Somogysárd

Ezúttal Lengyeltótiban fogadja az Öreglak a Somogysárdot. Legutóbb mindkét együttes nyert, ennek ellenére a Somogysárd jó lehet a pont(ok)ra.

 

MESTERLÖVÉSZEK

A góllövőlista: 1. Bradics Tamás (Marcali) 29 gól; 2. Vukan Nikolics (Nagyatád) 24 gól; 3. Bene Zsombor (Balatoni Vasas) 22 gól; 4. Laczkó Dávid József (Toponár)  21 gól; 5–6. (holtversenyben) Németh János Attila (Balatonlelle) és Decsi Richárd (Toponár) 19 gól; 7–9. (holtversenyben) Kelemen Kevin (Balatonlelle), Ivusza Gábor (Toponár) és Boros Tamás (Csurgó) 17 gól; 10–13. (holtversenyben) Simon Róbert (Kadarkút), Balogh László (Marcali), Kollega Krisztián (Juta) és Tompa István (Barcs) 16 gól; 14–16. (holtversenyben) Horváth Péter (Nagyatád), Márton András (Nagybajom) és Pető Tamás (Toponár) 15 gól; 17–19. (holtversenyben) Dekanics Márk (Nagyatád), Palkovics Tamás (Kadarkút) és Orsós Viktor Márk (Kaposfüred) 14 gól; 20. Weimann Richárd (Nagybajom) 12 gól; 21–23. (holtversenyben) Babai Gábor (Nagybajom), Kálazi Tamás Bálint (Balatoni Vasas) és idősebb Virágh Krisztián (Öreglak) 11 gól; 24–26. (holtversenyben) Sárközi Kevin Domonkos (Kadarkút), Varga András Domonkos (Nagybajom) és Beke András (Balatoni Vasas) 10 gól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában