Fotók!

2024.05.07. 16:04

Buborékhíd alatt Delfinnel kosaraztak az ovisok

A Magyar Sport napja alkalmából a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola (Kasi) egész napos programsorozat keretében ismertette meg a különböző sportágakat kedden.

Böcz Zoltán

Fotó: Böcz Zoltán

A rendezvénysorozat reggel a Városi Sportcsarnokban az Ovi-Kosár Kupával kezdődött, ahol három óvodából nyolcvannál is több gyerek ismerkedett a mozgás és a kosárlabda alapjaival a megnyitót követően.

A köszöntőben Dér Tamás alpolgármester a mozgás fontosságára hívta fel a figyelmet. – Egész évben fel kell hívni a sportos, egészséges életmódra a kaposváriak figyelmét. Az óvodáskorban lehet a legkönnyebben megszólítani a gyerekeket, hogy mozogjanak minél többet – emelte ki kérdésünkre az alpolgármester.

A nagycsoportosokra nyolc pálya várt, mely során ugrani, futni, kúszni kellett majd a végén egy mini kosárpalánkra dobhattak a jövő tehetségei. Szemmel láthatóan élvezték a programot, hiszen szurkoltak is társaiknak az ovisok, akik a Rét utcai, a Petőfi utcai, valamint a Nemzetőr sori intézményekből érkeztek. A legnagyobb sikert a gyerekeknél a Kaposvári Kosárlabda Klub meccseiről már ismerős delfin aratta, aki ezernyi buborékot szórt a résztvevő gyereksereg feje fölé a rövid pihenők alkalmával.

Horváth Norberttől, a Kasi kosárlabda szakosztályának technikai vezetőétől megtudtuk, hogy az U16-os kadett csapat tagjai segítettek a legfiatalabbaknak a pályák teljesítése során.
– Nagy bázissal rendelkezünk az utánpótlás terén. Ezért is fontos, hogy az ovisokkal már elkezdjünk foglalkozni, hogy a jelenleg jól kialakított iskolai bázisok ne maradjanak utánpótlás nélkül, ahogy a gyerekek mennek tovább a korosztályokban – mondta Horváth Norbert.
Hozzátette: az aktív mozgás fontosságán túl évek óta téma, hogy az ovisokat is bevonják a kosárlabda rejtelmeibe, illetve az alapokba, ezért jött létre ez a rendezvény is.

A megmérettetés végén minden kis versenyző érmet és ajándékcsomagot kapott.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában