Vízilabda

2024.05.07. 12:17

Kaposvári VK: a kapusokra is szükség van a győzelemhez

Két győzelemig tartó párharcot vív a Szegeddel a hetedik helyért a Kaposvári VK az E.ON férfi vízilabda ligában. Az első mérkőzést szerdán, 19.30 órakor a kaposvári Csik Ferenc Versenyuszodában rendezik.

Klein Péter Nándor

Fotó: Muzslay Péter

Elmaradt a bravúr, a Kaposvári VK nem tudta kiharcolni a Szolnok ellen azt, hogy az ötödik, európai kupát érő helyért küzdjön a bajnokság utolsó szakaszában, így ifjabb Berta Józsefék a hetedik hellyel vigasztalódhatnak.

– Az álom elrepült, de a következő években újra üldözőbe vesszük 

– mondta Surányi László, a Kaposvári VK vezetőedzője. – Azt gondolom, ez a szezon így is jól sikerült, annak ellenére, hogy nem értük el az európai kupaszereplést, azonban a Szolnok elleni párharc bizonyította, hogy erre még nem vagyunk felkészülve, minden téren fejlődnünk kell.
A Kaposvári VK csapatának főként a védekezés terén kell összeszednie magát, hiszen a Szolnok ellen rendkívül sok gólt kaptak. Erre azonban nincs sok idejük, hiszen szerda este már medencébe ugranak a Szeged ellen.
– Kevés idő áll a rendelkezésünkre, a legfontosabb, hogy a játékosok szedjék össze magukat, leginkább mentálisan az utolsó kettő, esetleg három mérkőzésre – tette hozzá Surányi László. – A Szegeddel mindig kiélezett, szoros mérkőzéseket vívunk, ez szerintem ezúttal sem lesz másképp. Reménykedem abban, hogy élünk a hazai medence előnyével és megszerezzük a győzelmet. Az egyik legfontosabb, hogy a centerünk, Baj Marcell letöltötte az eltiltását, így újra bevethető lesz. Bízom abban, hogy a betegeink meggyógyulnak és a legjobb kerettel állunk ki, valamint reménykedem abban is, hogy a kapusaim összekapják magukat és végre jól teljesítenek, mert ez nem volt rájuk jellemző az elmúlt két mérkőzésen.
A párharc az egyik fél második győzelméig tart, döntetlen eredmény nem születhet. Amennyiben a rendes játékidőben nem bírnának egymással a felek, úgy szétlövésben dől majd el a pontok sorsa. A visszavágót pénteken 16.00 órakor rendezik Szegeden. Amennyiben szükséges egy újabb, minden eldöntő mérkőzés, arra ismét a Csik Ferenc Versenyuszodában kerül majd sor vasárnap 12.00 órakor.
– Küzdünk, hajtunk azért, hogy megszerezzük a hetedik helyet, ami szép zárása lenne a szezonnak, bár szerettünk volna előrébb végezni, de ez nem sikerült, így megpróbáljuk ebből kihozni a legjobbat – mondta Surányi László.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában