Egészséges életmód

2024.05.07. 19:40

Kinyitották a kapuikat a sportiskolák szakosztályai, egy közös futóversennyel ünnepeltek

A Magyar Sport Napja alkalmából ismét kitárta kapuit a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola mind a hét szakosztálya.

Fenyő Gábor

A sportágak közül elsőként a kosárlabda, egészen pontosan az óvodások mutatkoztak be kedden délelőtt a régi városi körcsarnokban. Három oviból – a Rét utcai, a Petőfi utcai, valamint a Nemzetőr sori intézményből – több mint nyolcvanan érkeztek. Öröm volt látni a kisgyereket, hogy mennyire igénylik és szeretik a sportot, a mozgást. Mondhatni a foglalkozás végén úgy kellett leparancsolni őket a játéktérről. Ami persze érthető, hiszen minden résztvevő érmet és ajándékot kapott, még felejthetetlenebbé téve így a kosaras találkozót.

Délután aztán az atlétika került a középpontba, miközben a Csik Ferenc Versenyuszoda is kinyitotta a kapuit. Kora este aztán bele lehetett kukkantani a jégkorongozókhoz (Jégcsarnok), a birkózókhoz (RG-csarnok), a leány röpisekhez (Munkácsy Mihály Gimnázium), továbbá a dzsúdósokhoz (Judo-csarnok). Aki kedvet kapott hozzá, azon nyomban ki is próbálhatta ott a helyszínen.

A szervezők meghirdettek egy közös futó-, pontosabban kocogóversenyt „A Kasival vagyok!” címmel. A résztvevők az atlétikai pályáról rajtoltak el, a táv pedig egy kilométer volt – a kijelölt útvonal a dr. Bodosi Mihály Sportközpont területén, a komplexum sportlétesítményei mellet haladt – , azaz különösebb felkészülés nélkül teljesíthető volt. A mezőnyben a Kasi sportolói mellett a támogatók, a szponzorok, a klub beszállítói, a felvevő egyesületek tagjai és sportolói, na és persze a szülők is ott voltak. Így, együtt közösen álltak ki és demonstáltak a mozgásgazdag életmód mellett.

Az egy kilométeres futásra – amelyet egy jó 10 perces közös bemelegítés előzött meg – az ismert kaposvári futó, Lukács Máté vezette fel. A népes mezőnyben találkoztunk többek között Sitkey Mariannal, a Fino Kaposvár gyógytornászával, a válogatott Godó Pannával, a Kaposvári Női RC bajnoki ezüstérmes és Magyar Kupa-bronzérmes játékosával, de ott volt Fekete Ádám, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola igazgatója, s Böröczi Zoltán labdarúgó-játékvezető is úgy döntött, hogy fut egyet. De visszatérve pár gondolat erejéig Lukács Mátéra: nem sokáig élvezhette a megtisztelő vezető pozíciót. Az alsó tagozatos diákok vérre menő csatát vívtak egymással, így a felvezetőből a futás végére sereghajtó lett. Takács Lászlóval, a birkózók edzőjével együtt érkezett be a célba, de abszolút nem volt elkeseredve... 

Elismerték a Kasit és Lomnici Attilát

Előző nap Budapesten a Puskás Arénában Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára adott át díjakat. Egyetlen sportszervezetet, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskolát díjazták; a közösségépítő munkáért odaítélt elismerő díszoklevelet Fekete Ádám, a Kasi igazgató vette át. Lomnici Attila a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola igazgató-helyettese Kerezsi Endre-díjban részesült a sportban és a sportért végzett több évtizedes munkájáért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában