Megyei labdarúgás

2024.05.06. 15:23

Megye III. és IV.: nagyot hajrázott a Somogyszil, de bajnok lett a Babócsa - eredmények, tabella

A Somogy vármegyei IV. osztályú labdarúgó-bajnokság déli csoportjában bajnoki címet ünnepelhetett a Babócsa, miközben a másik kvartettben élre állt a Balatonújlak.

Fotó: Lang Róbert

Hiába nyerte meg a negyedosztály déli csoportjában legutóbbi kilenc bajnokiját a Somogyszil, mely tizenkét mérkőzés óta veretlen, a Babócsa a 2023/24-es szezonban gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott. A Homokszentgyörgy a hétvégén kis híján elnapolta a bajnokavatást, 0–2-re is vezetett Babócsán, a hazai csapat azonban fordítani tudott, amivel behozhatatlan pontelőnyre tett szert. Érdekesség, hogy a 19. fordulóban szezonbeli első győzelmét ünnepelhette az Ötvöskónyi, mely a Zimány ellen fordított szintén 0–2-ről.

Három fordulóval a vége előtt őrségváltás történt a negyedosztály északi csoportjában, miután a Balatonújlak egy 10–0-ás sikerrel használta ki a Balatonendréd botlását. A játéknap előtt még listavezető együttes a legutóbbi négy fordulóban mindössze négy pontot szerzett, a Balatonboglár elleni 1–0-ás vereség pedig pozícióvesztést eredményezett. A tabella jelenlegi két első helyezettje az utolsó előtti fordulóban találkozik egymással, ami még a Somogybabod malmára is hajthatja a vizet. A dobogó legalsó fokán álló együttes lemaradása ugyanis mindössze két pont lesz abban a pillanatban, amint jóváírják 3–0-val a Mernye elleni elmaradt összecsapást. 

A harmadosztályban a Mike hátrányból fordított és végül négyet gurított a sereghajtónak, a bajnokavatás azonban elmaradt, a Karád ugyanis nem tudott pontot szerezni a Berzence ellen, melynek még szerény matematikai esélye van a bajnoki elsőségre.

Somogy vármegyei III. osztály – 15. forduló

Zamárdi Petőfi SE–Koppányvölgye FC 7–0
Mike FC–Iharosberényi Spartacus SE 4–2
Berzence SE–Karád SE 4–1
Osztopán SE–Csokonyavisonta KSE 2–1
Szabadnapos: a Szabás SE csapata.

Tabella

Somogy vármegyei IV. osztály, Észak – 15. forduló

Somogybabod SE–Andocs KSE 8–1
Balatonújlaki SE–Visz Dél-Balaton FC 10–0
BBSC Balatonboglár–Balatonendrédi Haladás FC 1–0
Ádándi KSE–Mernye KSE 2–5
Somogyjád II. Alsóbogáti Sasok–Balatonberényi KSE 1–7

Tabella

Somogy vármegyei IV. osztály, Dél – 19. forduló

Somogyszili SE–Kaposújlak SC 3–1
Babócsa SE–Homokszentgyörgyi SE 3–2
Ötvöskónyi KSE–Kapostáj Zimány SE 3–2
Csököly ÖSE–Gyékényes SE 3–4
Somogyszobi–Mezőcsokonya SE II. 4–3
Kizárva: az Inke Villtek SE együttese. 

Tabella

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában