Kosárlabda

2024.05.07. 15:59

MIlos Koprivica gyors és okos kosárlabdát ígér - előzetes

Hétközi játéknappal folytatódik az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság (NB I./A) alsóházi rájátszása A 7. fordulóban a Kometa Kaposvári KK az Atomerőmű SE gárdáját fogadja, a visszavágás pedig elengedhetetlen a célok életben tartásához, ami nem más, mint az elsőosztályú tagság megőrzése.

Fotó: Lang Róbert

 Tíz napon belül kiderül, de akár előbb is eldőlhet a Kometa Kaposvári KK sorsa, mely továbbra is utolsó, azaz kieső helyen áll az alsóházban. Dalibor Damjanovic együttese zsinórban az ötödik győzelmére készül, az elmúlt hetek jó eredményei azonban csak arra voltak elegendőek, hogy a hajrára kanyarodva éljen a remény. Hibázási lehetőség pedig már csak abban az esetben van, ha a riválisok is botlanak. Amennyiben hátralévő négy mérkőzését, így a KTE-Duna elleni idegenbeli rangadót is megnyeri a Kaposvár, akkor biztos a bennmaradás. Minden más esetben a riválisok botlására is szükség van ahhoz, hogy az élvonalbeli tagság megőrzéséről beszélhessünk. A veszélyzónában érezheti magát a Szedeák is, mely az alsóházi rájátszásban eddig két mérkőzést nyert, de esetükben még a hozott pontok száma éppen kitart.

Kaposvári szempontból tehát a feladat adott: mindig a következő mérkőzésre, így jelen esetben a szerdai Atomerőmű SE elleni összecsapásra koncentrálni, azt megnyerni és bízni abban, hogy a KTE-Duna és a Szedeák közül valamelyik botlik.


Kaposvári KK–Atomerőmű SE
Időpont: Szerda 18.00 óra
Helyszín: Kaposvár Aréna

A játéknap további párosítása: OSE Lions–KTE-Duna; Szedeák–Körmend.


Az Atomerőmű SE az alapszakaszban oda-vissza kikapott a Kaposvári KK-tól, hazai pályán 73–82-re, míg idegenben, a Kaposvár Arénában 83–68-ra. A két csapat alsóházi összecsapását azonban legutóbb az ASE nyerte meg 92–88-ra.

– Az OSE Lions elleni győzelem a hétvégén kulcsfontosságú volt, de a mérkőzés folyamán túl sok volt a hullámvölgy, ahogyan a kapott pontok száma, úgy a védekezés minősége is hagyott némi kívánnivalót maga mögött – fogalmazott Milos Koprivica, a Kaposvári KK szerb centere. – A Paks egy minden poszton jónak mondható, tapasztalt együttes. Nem mehetünk fejjel a falnak, így a siker érdekében gyors és okos kosárlabdát kell mutatnunk. Tudjuk, hogy miben jók és azzal is tisztában vagyunk, hogy milyen hibákat vétettünk ellenük, így ennek szellemében készülünk – zárta gondolatát a magasember, aki a playout mezőnyét figyelembe véve a második leghatékonyabb támadólepattanózó a szintén kaposvári Ronald Jackson mögött.

A rotációval azonban továbbra is bajban lehet Dalibor Damjanovic és a szakmai stáb. Antalics Dániel térdműtét után lábadozik, míg Szőke Bálint combizomsérülés miatt került a maródiak listájára, melyen továbbra is megtaláljuk a csapat legponterősebb játékosát Remy Abell személyében.

Menetrend

A 8. forduló programja 
05.11. szombat 18.00 óra
Atomerőmű–OSE Lions
Körmend–Kaposvár
KTE-Duna–Szedeák


A 9. forduló programja 
05.15. szerda 18.00 óra
Atomerőmű–Körmend
KTE-Duna–Kaposvár
OSE Lions–Szedeák


A 10. forduló programja 
05.18. szombat 18.00 óra
Kaposvár–Szedeák
Körmend-OSE Lions
KTE-Duna–Atomerőmű


1.    OSE Lions       6    2    4    535–572    14 pont 
2.    Körmend        6    2    4    528–544    13 pont
3.    Atomerőmű   6    4    2    563–552    13 pont
4.    Szedeák          6    2    4    577–582    12 pont
5.    KTE-Duna      6    4    2    516–491    12 pont
-----------------------------------------------------
6.    Kaposvár        6    4    2    549–527    11 pont

* az alapszakaszból hozott pontok száma: OSE Lions (+6); Körmend (+5); Szedeák (+4); Atomerőmű (+3); KTE-Duna (+2); Kaposvár (+1)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában