Kézilabda

2024.05.09. 12:42

Nem kerültek nehéz csoportba az Eb-selejtezőben a magyarok

Az olimpiai résztvevő, Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatott a montenegrói, a szlovák és a finn együttessel találkozik a 2026-os kontinenstorna selejtezőjében.

– Elképesztően sűrű az idei válogatott naptár kézilabdában, hiszen szerepeltünk az Eb-n, olimpiai selejtezőt játszottunk, vár még ránk a vb-kvalifikáció, az olimpia és az Eb-selejtezők – idézte Chema Rodríguezt a magyar szövetség honlapja. – Kiegyensúlyozott a csoportunk, a második és a harmadik kalapból is az erősebb csapatok közül kaptunk riválist. A montenegróiak ellen óriási csatát vívtunk az Európa-bajnokság nyitófordulójában, így nem számítok könnyű meccsekre ellenük. A célunk természetesen az Eb-re való kijutás, nem félünk senkitől, de mindenkit tisztelünk és tisztességesen fel fogunk készülni. 

A 32 válogatottat nyolc darab négyesbe osztották be, az első és második helyezettek mellett a négy legjobb harmadik jut ki az Eb-re. A rendező Dánia, Svédország és Norvégia, valamint a címvédő Franciaország nem szerepel a selejtezőben. Az első fordulót november 6-7.-én rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában